Чи справді корисно спати у масці для сну, розповіли лікарі

Як нічна пов'язка забезпечує міцний сон.

Міцний сон — запорука краси та здоров'я. Нічна маска для очей декому дійсно допомагає краще виспатися, розповіли лікарі-офтальмологи, інформує Ukr.Media.

Вважається, що перший прототип аксесуара почали використовувати мешканці Стародавнього Єгипту. Тоді маска була зроблена з папірусу і захищала очі не тільки від променів раннього світанку, а й від комах. Через століття пов'язку модернізували, тепер вона має впізнавану форму, зшита з м'якої тканини й має зручну гумку.

Як нічна маска забезпечує міцний сон

Вона допомагає відновлювати циркадні ритми, тобто біологічний годинник людини. Наприклад, гормон сну — мелатонін — виробляється лише у темряві, і маска якраз сприяє цьому, повідомили лікарі.

Синтез мелатоніну позитивно впливає на імунітет, репродуктивну систему, спалювання жирів, і навіть регулює вироблення інших важливих гормонів. Приблизно з чотирьох годин активність мелатоніну починає спадати.

Маска для сну рятує не лише від раннього сонця. Її рекомендується надягати, якщо в кімнаті працює нічник, є підсвічування. Або ліхтар яскраво світить у вікно, а штори не рятують від світла, що проникає з вулиці.

А от якщо у людини під час сну розплющуються очі й сохне слизова оболонка, то тут маска вже не допоможе, підкреслили лікарі. В цьому випадку необхідно користуватися зволожуючими засобами, не виключено навіть мазі.

На здоров'я очей маска ніяк не впливає, вона потрібна тільки для того, щоб людина виспалася, сказали експерти.

Источник