Чистка крові народними засобами — відчуй себе на п’ять років молодше!

Здорова чиста кров, крім того, що забезпечує органи і тканини поживними речовинами і киснем, ще й захищає наш організм від шкідливих агентів, бактерій та вірусів.

Але її сили не безмежні. Високий рівень токсинів і непотрібних речовин у крові, послаблює її транспортні та захисні властивості, а також знижує імунітет і погіршує здоров'я. Тому періодична чистка крові медичними або народними засобами просто необхідна, інформує Ukr.Media.

В офіційній медицині способи очищення крові називаються эфферентними методами детоксикації (раніше вони називалися методами гравітаційної хірургії крові).

Народні методи очищення крові

Крім медичних засобів можна використовувати чищення крові народними засобами. Найчастіше використовується фітотерапія, а також застосовуються різні овочі, фрукти, злаки та інші продукти харчування.

Вибір трав для чищення крові досить великий:

  • кульбаба;
  • полин гіркий;
  • лопух;
  • селера і петрушка;
  • шипшина;
  • огіркова трава;
  • суміш деревію і календули;
  • череда та багато інших.

Чистка крові травами

З трав, що застосовуються для чищення крові, як правило, заварюють чай, роблять відвар або готують настій.

Добре очищає кров і лімфу хвоя сосни, кедра або ялиці. Хвойний відвар допомагає знизити зашлакованість організму, підвищує імунітет за рахунок високого вмісту в ньому вітаміну С (раніше його використовували для лікування цинги). Відвар готують з розрахунку 10 ст. ложок хвої на 1 л окропу.

Чищення крові вдома можна проводити за допомогою різних соків: вишневого, бурякового, яблучного, соку топінамбура, журавлини і т. д. Очистити судини від холестерину і відкладень вапна, зміцнити серцево-судинну систему можна з допомогою червоної горобини. 5 ягідок з'їдають кожен день після їжі протягом 4 днів. Потім з тижневими перервами курс повторюють ще 2 рази.

Крім чищення крові травами і соками, в народі часто використовували кровопускання з допомогою п'явок. Їх ставили при найголовніших болях, ломоті в суглобах і попереку, болях в печінці і при інших проблемах зі здоров'ям. Дієвим засобом очищення крові вважають міцний зелений чай зі свіжим молоком. У першій половині дня такий чай п'ють додавши дрібку солі, а в другій половині дня додають мед.

Журавлинний сік

Сік з ягід журавлини чудово чистить кров. Його потрібно пити три рази на день по сто мілілітрів, протягом трьох тижнів.

Чорна смородина.

На три літри води беруть склянку ягід чорної смородини, прокип'ятити близько 5 хвилин, відставити нехай настоюється, цей відвар бажано випити протягом дня не додаючи ні цукру, ні меду, курс 5 -7 днів.

Морква

У народі широко використовується очищення крові за допомогою морквяного соку, щоб очистити кров потрібно випивати по 50 мілілітрів свіжо вичавленого морквяного соку тричі на день.

Калина і календула

Потрібно взяти п'ятдесят грамів квітів календули, залити трьома літрами води, потрібно кип'ятити на повільному вогні протягом тридцяти хвилин в закритій каструлі. Потім потрібно остудити, процідити і додати одну склянку меду і дві склянки соку калини, все перемішуємо, переливаємо в банку. Зберігаємо суміш у холодильнику. Приймаємо щоранку натщесерце по половині склянки.

Біла верба

Беремо ложку кори білої верби, заливаємо склянкою окропу, кип'ятять на повільному вогні близько 10 хвилин, настоюють близько години. Беруть 10 днів по дві столові ложки тричі на день перед їжею.

Петрушка кучерява

Кров очищає петрушка. Дві ложки сухих коренів петрушки потрібно залити 1,5 склянками окропу. Настояти потрібно три години при кімнатній температурі, потім процідити. Приймають по столовій ложці три рази на день до їди, протягом двох тижнів. Беремо одну чайну ложку насіння петрушки, заливаємо підлогу літрами води, яка повинна бути кімнатної температури. Потрібно настоювати 10 годин, а після проціджуємо і приймаємо по пів склянки три рази на день.

Березовий сік

Випивайте по одній літрі березового соку на день близько тижня.

Плоди шипшини

Шипшина очищає кров, має сечогінну дію і виводить токсини з організму, поліпшує склад крові. Столова ложка плодів на склянку окропу, кип'ятити близько 10 хвилин у закритому посуді, настоюють добу, приймають по 1-2 склянки протягом дня.

Суміш соків

Змішуємо сік моркви, буряка, часнику, лимона, редьки, по двісті мілілітрів, мед і вино кагор двісті мілілітрів. Все змішуємо і цю суміш зберігаємо в холодильнику. Ця суміш покращує загальний стан організму, очищає судини і кров. Приймають таку суміш за півгодини до їжі по одній столовій ложці три рази на день. Цієї суміші соків вистачає на півтора місяця.

Чистка крові кропивою

Для чищення крові кропивою потрібно взяти 100 г сухих коренів рослини, подрібнити їх і залити горілкою (0,5 л). Поставити в темне місце на 20 днів. Час від часу вміст пляшки потрібно струшувати. Готову настоянку приймають по 10-25 крапель вранці натщесерце, запиваючи водою.

Крім настойки, з кропиви можна приготувати чай. Для цього зручно використовувати термос. 2 столові ложки трави заливають двома літрами окропу і дають настоятися. Приймають ввечері протягом двох тижнів, бажано на убуваючий місяць.

Чищення крові кропивою застосовують і при захворюваннях нирок, сечового міхура, органів травлення, шкіри. Кропива містить велику кількість вітамінів і мінералів, які допомагають організму справитися з втомою і сонливістю.

Чистка крові часником

Для чищення крові часником можна використовувати такий рецепт:

  • очищений часник – 400 г;
  • свіжовичавлений лимонний сік – 800 р.

Компоненти змішати і настояти в прохолодному місці. 1 ч. л. суміші розмішують у склянці води, приймають 1 раз на день. Часниковий сік добре очищає кров від різних токсинів, солей важких металів, холестерину. Але його не можна застосовувати при захворюваннях печінки, нирок та сечовивідної системи, загостреннях хронічних захворювань травного тракту.

При чищенні крові народними засобами важливо враховувати протипоказання до використання того або іншого методу. За потреби краще проконсультуватися у лікаря.

Народний засіб для очищення крові і зміцнення кісток

Хвоя

Для народного очищення крові і зміцнення кісток, особливо в літньому віці, ефективно такий засіб народної медицини. П'ять столових ложок подрібненої соснової хвої заливають 0,5 л окропу, кип'ятять 10 хвилин загортають і залишають настоятися протягом 20 хвилин. При цьому настій повинен стати малинового кольору.

Приймати по 2-3 ковтки перед їжею і після їжі, в проміжках між прийомами їжі. Дуже важливо цей відвар випити протягом дня. Так робити щодня протягом тижня.

Суміш для очищення крові та печінки

Пропускаємо на м'ясорубку триста грам часнику, пів кіло журавлини, два лимона з цедрою і два яблука, все перемішуємо і додаємо 400 грам меду. Суміш зберігати в холодильнику, приймати по дві чайні ложки вранці і ввечері протягом місяця.

Рецепт для очищення крові

Беремо одну склянку кефіру і додаємо в нього дві ложки м'ятої чорниці, дві ложки соку буряка і сік половинки лимона. Всі інгредієнти змішують і п'ють такий коктейль два рази на день протягом тижня. Настоянка трав. Чистить кров, приводить організм в тонус. Беремо пів склянки кульбаби разом з листям, бутонами, корінням, пів склянки молодої кропиви, столову ложку кореня аїру і столову ложку трави полину. Все пропустити через м'ясорубку і додати півлітра горілки. Тримаємо десять днів у темному місці. Потім настоянку потрібно процідити і приймати за півгодини до їжі вранці та ввечері, чайну ложку настоянки потрібно розвести в 50 мілілітрах води. Бальзам. Беремо 200 грам травневої кропиви і півлітра горілки, ці компоненти потрібно змішати в скляній банці, банку потрібно зав'язати марлею, на першу добу ставимо банку на вікно, а потім прибираємо в темне місце на 8 діб. Потім настоянку проціджують. Приймають за півгодини до їди одну чайну ложку вранці одну чайну ложку перед сном. Випивають всю пляшку, поліпшується склад крові, очищається кров, поліпшується робота серця.

Також чудово очищає кров регулярне вживання хрону. Для цього корінь хрону пропустити через м'ясорубку вживати по одній чайній ложці на день. Також це народний засіб можна сушити, солити і додавати в страви в якості приправи.

Але пам'ятайте, що негативно позначаються на стан крові перенасичення її тютюном і алкоголем. А також надмірне споживання жирів, білків, крохмалю можуть призвести до утворення шлаків в крові. Перед застосуванням засобів народної медицини для очищення крові проконсультуйтеся з лікарем. Стежте за своїм здоров'ям. Будьте здорові!

Источник