Чому зараз популярно підвішувати гілки евкаліпта в ванній кімнаті

Натуральний засіб від тривоги і стресу.

Гладке синьо-зелене листя евкаліпта давно полюбилося декораторам і всім, хто намагається створити затишок в домі. Однак рослина може стати не тільки відмінним доповненням до вашого інтер'єру, але і допомогти значно поліпшити здоров'я. Зараз стрімко набирає популярність підвішування свіжих гілок евкаліпта в душовій кабіні або над ванною. Навіщо це робити і яку користь може принести евкаліпт, розповідаємо в нашому матеріалі, інформує Ukr.Media.

Евкаліпт має масу цілющих властивостей, недарма його протягом багатьох століть використовували в народній медицині для лікування найрізноманітніших хвороб. Якщо підвісити гілки евкаліпта в душовій або над ванною, вийде своєрідна цілюща інгаляція — вологе гаряче повітря, наповнене найдрібнішими частинками евкаліптової олії.

Олія евкаліпта забезпечує профілактику серцево-судинних захворювань, очищає дихальні шляхи і підвищує імунітет, знижуючи ризик зараження респіраторними інфекціями. Крім того, евкаліпт відмінно допомагає впоратися зі стресом і тривогою, заспокоїти нерви і розслабитися — те, що потрібно після важкого робочого дня. Ще один великий плюс — евкаліптова олія робить позитивний вплив на шкіру: зволожує і живить її, зміцнюючи природний захисний бар'єр.

Для того, щоб організувати подібну спа-процедуру у себе вдома, вам знадобляться всього кілька гілочок свіжого евкаліпта (можна, звичайно, взяти і сухий, але користі від нього буде значно менше). Від високої вологості поверхня листя з часом може пліснявіти — за цим варто уважно стежити і вчасно замінювати гілки на нові.