Деякі особливості послуг з підготовки звіту з ТЦУ

Положеннями Податкового кодексу України передбачено певні вимоги щодо складання документації та звітності, що стосується трансферного ціноутворення (скорочено ТЦУ) для певних контрольованих операцій. Документація щодо трансферного ціноутворення складається з єдиного документа чи сукупності документів, складених за довільною формою, де вказана певна інформація щодо обгрунтованості застосування цін під час здійснення контрольованих операцій з контрагентами за час актуального звітного періоду. Оскільки вимоги до змісту, порядку та послідовності складання документації з ТЦУ прописані недостатньо чітко задля уникнення непорозумінь з фіскальними органами, підготовку вказаних документів варто доручити спеціалістам.

Особливості послуг компанії «Наша бухгалтерія» що складання звіту з ТЦУ

Скориставшись послугами фахівців компанії «Наша бухгалтерія», включно з досвідченими аудиторами, бухгалтерами та юристами, будь-яка компанія, яка в звітному періоді здійснювала операції, які за визначенням ПКУ належать до контрольованих» може успішно підготовити всю необхідну документацію щодо трансферного ціноутворення. Підготовлений фахівцями звіт та документація з ТЦУ буде складена:

  • за наслідками проведеного аудиту операцій з нерезидентами з метою фіксації можливих операцій, які відповідають критеріям «контрольованих»;
  • по результатам детального аналізу ринку, в якому працює компанія-замовник та середовища, в якому задіяні конкуренти з складанням відповідних розрахунків щодо діапазону цін та показників рентабельності певних операцій;
  • з належною аргументацією обрання тих чи інших бізнес-моделей, пов’язаних з залученням нерезидентів з окремих юрисдикцій у певних господарських операціях, проведених у звітному періоді.

За наслідками підготовки документації з ТЦУ компанія-замовник послуг отримає певні поради щодо уникнення проблемних моментів та самостійного усунення можливо допущених порушень.

Як відбувається підготовка документації з ТЦУ

Підготовка документації з ПЦУ, де основним документом є звіт з трансфертного ціноутворення, передбачає проведення первинного безкоштовного огляду компанії-замовника та попередньої оцінки об’єму робіт задля визначення можливої вартості послуг в договорі.

Крім того, компанія-замовник зобов’язана надати доступ аудиторам до всіх документів, пов’язаних з господарською діяльністю, результати якої відображені у даних фінансового обліку. За наслідками вивчення всіх необхідних документів фахівцями буде напрацьовано відповідні попередні результати, які після детального обговорення стануть основою Звіту про ТЦУ.