Ефективні способи загустити рідкий суп або соус

Вони стануть навіть смачнішими.

Якщо, незважаючи на те, що ви готували соус або суп строго за рецептом, який перевірений часом, страва вийшла занадто водянистою, не варто засмучуватися, інформує Ukr.Media.

Ось 5 варіантів, які допоможуть виправити ситуацію.

Борошно, картопля і яйце

Універсальним і найбільш поширеним рішенням, звичайно ж, є борошно. Так, ви можете додати трохи води в борошно, ретельно перемішати і додати в каструлю (в середньому достатньо 2 столових ложки борошна на 200 г рідини).

Якщо не хочете використовувати борошно, то натріть на тертці сиру картоплю і також додайте в рідку страву. Якщо готуєте вершковий соус, можна використовувати яйце. Розбийте яйце в невелику миску, відокремте білок від жовтка, в останній додайте трохи соусу, збийте і додайте в основну страву.

Кукурудзяний крохмаль

Кукурудзяний крохмаль — це альтернатива без глютену. Вам знадобиться близько 1 столової ложки на кожну чашку рідини в рецепті. Змішайте кукурудзяний крохмаль з невеликою кількістю води і вилийте отриману суміш в каструлю. Увімкніть повільний вогонь і постійно помішуйте, поки крохмаль не розчиниться, а страва не загусне.

Томатна паста

Томатну пасту найкраще додавати на самому початку готування. Нагрівання вивільнить ефірні олії і карамелізує цукор. Якщо цей час упущений, пасту використовувати можна, але тоді соус потрібно дуже ретельно збити.

Зменшити кількість рідини

Якщо у вас є час, просто зменште кількість рідини. Однак будьте обережні, так як в процесі випаровування рідини, інші ароматизатори також концентруються і соус може вийти надмірно насиченим. Тому якщо готуєте соус або суп у великій каструлі, відокремте частину від загальної кількості, помістіть в іншу каструлю, дайте рідині випаруватися і тільки потім змішайте обидва варіанти.

Овочева паста

Пюре з фруктів і овочів — відмінна альтернатива маслу, вершкам і борошну. Для цього підходять крохмалисті продукти, такі як (солодка) картопля, горох, гарбуз, селера, банани або яблука. Їх можна додавати в страви з каррі, рагу і навіть компоти, яким вони нададуть особливі смакові нотки.