Ефективні поради від емоційного вигорання — зробіть так, щоб ваше життя було приємним у всіх відносинах

І ваші ресурси не випаровувалися.

Ресурсний стан — відчуття внутрішнього балансу, коли духовна і фізична енергії знаходяться в гармонії, інформує Ukr.Media.

У ресурсному стані ми відчуваємо себе впевнено, нам легше домагатися поставлених цілей і завдань, але в певні моменти життя це відчуття йде.

Таке відбувається, коли ми припиняємо піклуватися про себе, працюємо на знос, життєва сила і енергія витікають. Часто це пов'язано з внутрішнім вигоранням.

Можливо порівняти ресурсний стан з фінансовим благополуччям. Як ми збираємо і інвестуємо грошові кошти, так і ресурсний стан потрібно спочатку заробити, накопичити, а потім вкласти в цілі і завдання що стоять перед вами.

Ось як зробити так, щоб ваше життя було приємне у всьому і ваші ресурси не випаровувалися.

Починайте свій день (тиждень, рік) правильно

З вечора підготуйте одяг, який збираєтеся вранці надіти.

Продумайте сніданок, щоб не кидатися від холодильника до столу, можливо зробити заготовку, щоб вранці розслаблено, не підганяючи себе, зібратися і привести себе в порядок.

Поставте будильник на трохи більш ранній час, щоб залишити собі додаткові 5-10 хвилин.

Плануйте справи

Пропишіть необхідні пункти плану на день. При цьому важливо починати свій день з приємної справи і лише потім переходити до необхідного. Зробивши важливу справу, ви відчуєте полегшення, подяку самому собі за докладені старання.

Не забувайте хвалити себе

Говоріть, нагадуйте собі про досягнення, відзначайте, в яких справах ви особливо досягли успіху. Якщо внутрішній перфекціонізм заважає вам, виписуйте на папір свої найзначніші досягнення, всі бонуси, які ви отримали за день.

Чергуйте складні завдання з приємними

Якщо ви постійно працюєте на межі своїх можливостей, то не дивно, що ваші сили тануть. Робота на знос не сприяє утриманню ресурсу, і по закінченні часу ви починаєте вигоряти. Тому продумуйте свій день так, щоб не було авралу: він пожирає ваші ресурси, і ви опиняєтеся в стані глибокого стресу.

Говоріть про себе тільки позитивне

Це правило може бути застосовано як до себе внутрішньо, так і до того, як вас бачать оточуючі, тому і в думках, і на людях не допускайте руйнівних оціночних суджень.

Якщо ви схильні лаяти себе, виставляти себе в негативному світлі, то ваше тіло на несвідомому рівні намагатиметься вас покарати.

Сподіваємося, що ці поради стануть в нагоді для того, щоб ваш день і ваше життя були приємні з усіх боків. Почніть ними користуватися прямо сьогодні.

Источник