Хелловін за тиждень: найкращі фільми жахів

Драматичні, комедійні, фантастичні трилери цього року.

Остання субота жовтня — саме час згадати кращі фільми жахів цього року: більшість з них вже вийшло, та й Хелловін не за горами. Ось кілька свіжих фільмів для страшного вечора. Тематика найрізноманітніша — від язичників до подорожей по вимірах, інформує Ukr.Media.

Сонцестояння

Цей фільм — найкраще, що зняте про язичників з часів «Плетеної людини». Картину називають, швидше, тривожною, ніж лякаючою, але більшість критиків і глядачів зійшлися в тому, що ця драма точно варта уваги.

За сюжетом студентка коледжу Дені страждає від сильної психологічної травми після самогубства її сестри та батьків. Крім того, Дені мучить емоційна недоступність її хлопця Крістіана, який давно хоче з нею розлучитися, але шкодує її. Все з тієї ж жалості Крістіан запрошує Дені в поїздку у шведську родову громаду на свято літнього сонцестояння, куди збирається разом з друзями.

Приїхавши в громаду, хлопці приймають психоделік, ну а далі треба дивитися. Фільм сподобається тим, хто любить спостерігати складні драматичні історії, а не просто відрубані кінцівки та ріки крові (хоча і вони там є).

Я йду шукати

Мабуть, найкраще поєднання жанрів — жахи та комедія, і цей фільм як раз такий.

Головна героїня виходить заміж за хлопця з багатого і родовитого сімейства. Знайомство з родичами — яке, зрозуміло, відбувається в старовинному особняку з похмурими коридорами та купою кімнат — перетворюється на гру в хованки. Дівчина не в курсі, що сім'я її коханого вирішила, що якщо не вбити гостю, то з нею станеться щось жахливе.

У фільмі комічні сцени швидко змінюються напруженими та навпаки. Загалом емоцій отримаєте цілу гаму.

Іржавий струмок

Цілком стандартна зав'язка — молода дівчина їде в інший штат, але через проблеми на федеральній трасі вирішує звернути в ліс і об'їхати затори. Там вона зустрічає двох неприємних чоловіків, ну а далі розгортається захоплююча детективна історія, де не зрозумієш, хто герой, хто злодій, а хто проходив повз.

Попри відсутність відомих акторів в касті та скромному бюджеті, «Іржавий струмок» зібрав хороші відгуки та отримав кілька нагород на міжнародних кінофестивалях.

Страшні історії для розповіді в темряві

Цей фільм жахів заснований на однойменній серії дитячих книг Елвіна Шварца. Група підлітків, яка фанатіє від жахів, забирається в покинутий особняк. Там вони знаходять таємну кімнату, а в ній книгу зі страшними історіями, яку вони вирішують залишити собі. Пізніше в книзі починають з'являтися історії про них самих.

Хоча глядачі критикували сценарій, в цілому фільм хвалять за атмосферу і добре опрацьовані кульмінаційні моменти історій Шварца.

Досконалість

Шарлотта — віолончелістка, якій довелося кинути кар'єру в Китаї, щоб доглядати за хворою матір'ю. Після смерті мами вона повертається в Шанхай, де не було 10 років, і знаходить своїх викладачів. У них давно з'явилася нова учениця — успішна, талановита Ліззі. Між дівчатами зав'язуються досить незвичайні відносини.

Це не історія про ЛГБТ відносини або банальне протистояння двох дівчат, а щось несподіване. Гарний фільм, але не без відрубаних кінцівок, звичайно.

Ми

Той випадок, коли спроба переказати сюжет фільму остаточно заплутує і мовця, і слухача, так що перейдемо відразу до суті. Фільм обігрує популярну для жанру жахів тему двійників. Боротьба хорошої та поганої сторони героїв тут розгортається в буквальному сенсі.

Герої б'ються зі своїми копіями, які втомилися проживати життя «тіней», повторюючи все за своїми оригіналами. Хто переможе — велике питання. Все-таки це фільм жахів, а тут на відміну від казки добро не завжди виявляється сильніше зла.

Щасливого нового дня смерті

Продовження комедійного фільму жахів «Щасливого дня смерті», що вийшов у 2017 році, продовжує історію героїв першої картини. Сюжет нового фільму починається в день, коли завершується дія першого.

Обидві картини цікаві тим, що в них гонитва за маніяком-вбивцею або від нього розбавляється темами часової петлі (привіт «День бабака»), а у другій частині до неї приєднується і випадкова подорож в інший вимір. Загалом, над кінцівкою ще доведеться поламати голову.

Режисер обох картин Крістофер Бо Ленд не виключав можливості тріквелу, однак після прем'єри «Щасливого нового дня смерті» касові збори не порадували, і Ленд вже не був так упевнений у продовженні франшизи.

Источник