Хитрощі, які допоможуть заощадити гроші і купити класні подарунки до Нового року

Як зекономити на покупках до новорічних свят.

Як не витратити купу грошей і не влізти в борги, купуючи подарунки, продукти, іграшки та інші необхідні речі до Нового року? Хочеться і близьких порадувати, і друзів і, можливо, когось із колег. Але як же зробити все правильно? Потрібно дотримуватися певної стратегії, щоб не зустріти ранок першого січня в боргах!

Насамперед потрібно купувати подарунки найближчим людям і друзям. Потім потрібно розподілити бюджет на витрати, що стосуються святкового застілля і залишити частину фінансів на початок наступного року, оскільки, як показує практика, саме цей час у багатьох пов'язаний з безгрошів'ям і боргами, інформує Ukr.Media.

Не відкладайте складання плану і похід за покупками на останній момент. Почніть займатися підготовкою до Нового року вже зараз! Ось п'ять хитрощів, які допоможуть вам у цьому.

Виділіть суму, яку можете витратити, а потім складіть список

Виділіть доступну для витрат суму, яку ви сміливо можете витратити на свята, щоб не залишитися потім зовсім без грошей. З неї частину виділіть на подарунки, а частину на торжество. Якщо ви живете з чоловіком, підключайте його до обговорення цих тонкощів.

Напишіть два списки, в першому з яких буде перелік необхідних подарунків, а в другому — продукти, іграшки, прикраси, вбрання та інші приємні дрібниці, які знадобляться вам для святкування Нового року. Купуйте все, суворо дотримуючись списку, і уникайте імпульсивних покупок.

Заздалегідь дізнайтеся, що хочуть отримати в подарунок ваші близькі та друзі

Нічого не купуйте навмання, а краще прямо запитуйте, що людина хоче отримати на Новий рік в межах якоїсь суми. Якщо ви точно знаєте, про що мріє ваша сім'я, то можете ні про що не питати. З дітьми ще простіше, адже вони можуть написати листа Дідусеві Морозу.

Якщо зовсім не знаєте, що подарувати, зупиніть свій вибір на подарунковому сертифікаті

Не кожній людині можна по-свійськи подарувати гроші в конверті. А ось подарунковий сертифікат — відмінна ідея, якщо ви не знаєте, що саме подарувати. Зрештою, багато хто любить практичні, а не даремні подарунки.

Користуйтеся знижками

Чому б не зайти до торгівельного центру або гіпермаркету, в якому діють знижки на честь свята? Ви можете заощадити на продуктах до новорічного столу, на шампанському або на якихось інших дрібницях. До речі, якщо у вас немає святкового настрою, то красиво прикрашені магазини і метушливі навколо люди допоможуть вам налаштуватися на потрібний лад і відчути атмосферу свята. І не забувайте дисконтні карти вдома, адже вони допоможуть додатково заощадити.

Не забувайте про онлайн-покупки

В онлайн-шопінгу є свої плюси: подарунки можна вибрати заздалегідь і нікуди при цьому не поспішати. А ось робити замовлення в останній момент ми вам не радимо, оскільки за термінову доставку можна заплатити більше. Уважно вводьте свої дані для доставки, щоб кур'єр нічого не переплутав (що буває, на жаль, досить часто). Якщо річ вам не сподобалася, не підійшла за якістю або розміром, то краще відразу її повернути і купити щось в одному зі звичайних магазинів. Принаймні ви зможете повернути витрачені гроші і більше не будете почуватися розчарованими.

Наостанок хочеться нагадати і про хенд-мейд, який з кожним днем набирає все більшої популярності. Якщо ви хочете зробити подарунок власноруч, то подбайте про покупку матеріалів для створення речі заздалегідь. Та й про красиву святкову упаковку теж варто подумати завчасно.

Якщо у вас зараз непростий період в житті і ви відчуваєте гостру нестачу грошей, то не беріть кредитів і не залазьте в борги. Зробіть своїм рідним і друзям милі символічні подарунки, чи то пару шкарпеток з кумедними ілюстраціями для чоловіка або красиву прикрасу на ялинку для кращої подруги. Головне показати увагу до улюблених людей, а потім, коли ситуація стабілізується, зможете побавити їх чимось більш цінним.

Скористайтеся цими хитрощами, щоб заощадити гроші і все встигнути вчасно.