Які дріжджі найкраще підходять для паски

Як замісити ідеальне тісто.

Відразу скажемо, що паска — досить складна страва. Традиційно тісто готують здобним, тобто на дріжджах, і дуже важливо для запаху, смаку та структури паски, які це будуть дріжджі. Звичайно, в крайньому разі можна використовувати рецепт без дріжджів — але все-таки це буде не Паска, а "ну таке, кекс", інформує Ukr.Media.

  • Якщо поспішаєте — візьміть сухі швидкодіючі. За пару годин навіть сирна паска вийде пишною і приємно-мокрою. Тільки дотримуйтесь пропорцій (вказуються на кожному пакетику), інакше є ризик переброду — багато дріжджів нададуть зайвої пористості виробу, що зробить паску розсипчастою. Ще однією важливою властивістю буде швидке підняття тіста. При виборі треба бути пильними, оскільки недобросовісні реалізатори можуть продати невідповідний товар.
  • Якщо ви хочете все зробити "за класикою", вибирайте живі дріжджі (пресовані). Продаються в брикетах та невеликими упаковками. Працюють довго, але тісто стає ароматним вже на етапі підняття, а готові паски будуть ароматнішими і пишнішими.
  • Закваска — варіант для просунутих. Це ті ж самі дріжджі, тільки вирощені вдома. Готувати довго (тиждень), потребує постійного догляду, — але м'якуш такої паски набагато кращий.
  • Ну, а якщо часу немає зовсім? — Тоді замінюйте дріжджі на розпушувач. Так, тісто вийде як у кексу, а не класичним — булочним, але в крайньому разі ситуацію ви врятуєте.

    Источник