Які помилки допускають господині при смаженні риби

Апетитною і смачною вважається рибка, яка в готовому стані має яскраво виражену золотисту скоринку.

Зіпсувати рибу на сковорідці легко і просто, інформує Ukr.Media.

Щоб уникнути несмачної страви з риби, потрібно точно знати, які поширені помилки допускають господині при смаженні риби. Апетитною і смачною вважається рибка, яка в готовому стані має яскраво виражену золотисту скоринку. Таке блюдо хочеться з'їсти якомога швидше. Але деякі помилки в приготуванні роблять рибу не цілісною, вона розвалюється відразу після того, як її зняли зі сковороди. А значить прості правила обсмажування дотримані не були.

Отже, зіпсувати рибу можна, якщо не до кінця розігріти сковороду і не обробити її попередньо олією. Мається на увазі, що сковороду, де буде обсмажуватися риба, потрібно нагріти на сильному вогні, залити туди олію, після піде невеликий димок від випаровування.

Вогонь зменшуємо і тримаємо олію на сковороді одну хвилину, після зливаємо її в раковину, даємо сковороді охолонути й ставимо на середній вогонь. Коли сковорідка знову нагріється, наливаємо олію, гріємо її й тільки потім викладаємо рибку. При такій підготовці у рибки буде золотиста скоринка, прожаритися повністю і не буде прилипати до сковороди.

Ще однією поширеною помилкою господинь в приготуванні риби є неправильна підготовка. Рибу потрібно промити й висушити повністю. Тільки потім обвалювати в паніровці й класти на сковороду.

Источник