Як приготувати макарони, щоб не набирати зайві кілограми і отримати користь

Не варто відмовлятися від вашої улюбленої страви!

Макарони, можливо, не найздоровіша їжа, але це кращий варіант, ніж деякі інші продукти. Ця класична італійська страва може перебувати в збалансованому харчуванні, інформує Ukr.Media.

Користь макаронів

Цей продукт багатий білком, калієм, селеном, фолієвою кислотою та іншими ключовими поживними речовинами. Чашка приготовленої пасти містить всього 220 калорій і близько 8 грамів білка. Ви також отримаєте 43 грами вуглеводів, в тому числі 2,5 грами клітковини, а також дози заліза, магнію і фосфору.

Як додаткова перевага, споживання макаронних виробів може захистити жінок від серцевих захворювань та інсульту. Про це йдеться в дослідженні 2021 року.

Недоліки макаронів

Проте, макарони багаті вуглеводами, і їх слід вживати в помірних кількостях. Крім того, їх часто подають з сиром, маслом, соусами та іншими добавками, які можуть збільшити кількість калорій.

Як зробити макарони кориснішими і смачнішими

По-перше, по можливості вибирайте цільнозернові макарони. Вживання в їжу цільних зерен може:

  • допомогти зменшити запалення і захистити від хронічних захворювань;
  • поліпшити глікемічний контроль;
  • поліпшити здоров'я серцево-судинної системи;
  • збільшити тривалість життя.

По-друге, додайте в суміш трохи тунця, лосося, яловичини або інших продуктів з високим вмістом білка. Білок уповільнює травлення і допомагає запобігти скачки цукру в крові.

Рекомендується подавати макарони з броколі, часником, шпинатом та іншими овочами, щоб отримати більше поживних речовин у вашому раціоні. Цей трюк також може приборкати почуття голоду і підвищити почуття ситості, оскільки більшість овочів багаті на клітковину.

Зверніть увагу, що соуси для пасти часто містять багато цукру, натрію і жиру. Сирний соус, соус маринара та інші популярні варіанти також не обов'язково корисніші. Найкраще використовувати легкий томатний соус або оливкову олію, трави і спеції. Густі соуси містять найбільше калорій. Але ви можете зробити їх кориснішими, замінивши вершки грецьким йогуртом.

Источник