Як просто отримати смачний та стиглий банан за лічені хвилини

Секретний лайфхак, про який ви точно не знали.

Яким повинен бути ідеальний банан? Яскравим, жовтим, м'яким і дуже ароматним. Саме такі плоди хочеться використовувати для випічки або просто насолоджуватися ними під час перекусу, інформує Ukr.Media.

При цьому фахівці вважають, що недостатньо стиглі банани дуже корисні для здоров'я. У них менше цукру, але більше клітковини, тому вони допомагають травленню і відмінно підходять для людей, що стежать за фігурою. А низький глікемічний індекс допомагає уникнути різких стрибків цукру в крові.

Нутриціологи рекомендують цей фрукт тим, хто страждає від синдрому роздратованого кишечника.

Варто додати в раціон зелені банани і тим, хто піклується про здоров'я судин і нирок, — в них багато калію, який допомагає роботі цих органів. Калій нормалізує артеріальний тиск.

Як змусити банан дозріти за 15 хвилин

Але, незважаючи на всю користь нестиглого фрукта, іноді хочеться з'їсти м'який і солодший банан. До того ж, для випічки рекомендують використовувати саме такі плоди. Якщо ж вдома в цей момент виявилися ще зеленуваті фрукти, можна скористатися швидким і ефективним лайфхаком.

Дістаньте банани з холодильника і дайте їм зігрітися при кімнатній температурі, потім покладіть їх в духовку на 15 хвилин при температурі близько 200 градусів. Фрукт не повинен поплисти, але він стане набагато м'якшим і солодшим, його буде легко розім'яти в пюре і додати в десерти.

Звичайно, смакові властивості такого банана значно відрізняються від тих, що дозріли самостійно, але аромат все ж буде набагато більш насиченим, ніж у зеленого фрукта.

Як зберігати банани, щоб вони не темніли

Якщо ж ви купили зелені банани і вирішили дати їм дозріти самостійно, подбайте про правильне зберігання фруктів. Так ви уникнете занадто швидкого потемніння плодів.

По-перше, не кладіть банани поруч з іншими фруктами і овочами — всі рослинні плоди виділяють етилен, який допомагає їм дозрівати. А банани особливо чутливі до етилену, тому можуть швидко почорніти і стати занадто м'якими. До речі, самі фрукти теж виділяють етилен, тому оберніть їх основу плівкою.

По-друге, врятує від потемніння спеціальна вішалка — підвісьте банани, а не кладіть їх на полицю. Так вони залишаться яскравими набагато довше.

Якщо ж ви плануєте використовувати банани для випічки і придбали їх заздалегідь, покладіть фрукти в морозилку: так вони збережуть смак і аромат на кілька тижнів.

Источник