Як швидко досягти успіху на новому робочому місці: корисні поради

Освоїтися на новому робочому місці досить легко.

Під час пошуку роботи витрачається стільки енергії, що часто ми забуваємо, що це лише початок шляху, і на новому місці ще належить освоїтися. Перспектива знайомства з колегами може здаватися лякаючою, але існує кілька простих кроків, які можуть допомогти у цьому, інформує Ukr.Media.

Приготуйтеся до шоку від усього нового

Не панікуйте. Цілком нормально розглядати перші кілька місяців на новому робочому місці як захоплюючий час. Ви можете застрягти на базовому завданні, потім розібратися у нюансах і заспокоїтися, і тоді інтенсивність подій знизиться. Спочатку може знадобитися працювати з подвійною старанністю, звертаючи увагу на кожну дрібницю і щодня дізнаючись щось нове. Тому важливо підготуватися до цього стресу, подбати і про себе, не нехтувати своїм життям поза роботою і знаходити час для перезаряджання.

Ставте дурні питання

Навіть у найдосвідченіших співробітників трапляються моменти, коли вони переходять на нову роботу і змушені ставити дурні питання. Насправді лише на самому початку ви можете повністю зосередитися на тому, щоб добре виконувати свою роботу (замість того, щоб турбуватися про керування продуктивністю усіх інших), тому варто одразу задовольнити свою цікавість, щоб переконатися у тому, що ви точно знаєте, чого від вас чекають. Пам'ятайте, що ставити ті ж самі незручні питання згодом буде набагато важче.

Чітко визначте свої очікування

Перш ніж подавати заяву про прийом на роботу, ретельно вивчіть оголошення про вакансію, у якому має детально викладатися опис посади і необхідні навички. Іноді наші очікування та очікування потенційного керівництва не цілком зрозумілі. Переходячи на нову посаду, корисно поговорити з вашим безпосереднім керівником про його очікування. Це дасть вам можливість поділитися деякими з ваших кар'єрних цілей і краще зрозуміти, як буде оцінюватися ефективність вашої роботи.

Визначте, з якими проблемами ви будете розбиратися

Зрозуміло, що ви можете турбуватися або навіть засмучуватися, на новій посаді, але важливо вирішити, які больові точки вимагають уваги, а що можна залишити у спокої. І якщо ви хочете вирішити будь-яку проблему, час має ключове значення. Правильно обраний момент гарантує, що ви будете залишатися зосередженими і мотивованими, не втратите запал і станете відмінним доповненням до команди.

Працюйте над помилками

Коли щось йде не так, може виникнути спокуса сховатися за уїдливим жартом. Однак варто пам'ятати, що просте "вибачте" буде діяти сильніше і краще. Не намагайтеся перекласти провину, візьміть на себе відповідальність за свою роль у кризі і почніть змістовну розмову про те, як уникнути неприємностей у майбутньому.

Подбайте про перше враження

Ваша репутація створюється з першої хвилини перебування у новій компанії, і вам потрібно одразу створювати позитивну, щоб не відновлювати зіпсовану. Люди, природно, припускають, що у майбутньому ви будете поводитися так само, як і у минулому. Використовуйте це знання з розумом і створіть собі ім'я. Справляйте враження надійного і оптимістичного співробітника.

Приходьте раніше

Якщо ви хочете, щоб ваш перший день (та й будь-який наступний день) або зустріч минули добре, почніть з того, щоб прийти вчасно. Це насправді означає на 10 хвилин раніше за призначений час. Непунктуальність може зіпсувати будь-яку ситуацію, і відіграти це назад буде вкрай складно.

Заводьте друзів

Навіть якщо вам здається, що у вас багато друзів, новий приятель на роботі — логічний розвиток подій, оскільки ви проводите багато годин на робочому місці. Крім того, помічено, що люди, які відчувають себе самотніми на роботі, менш залучені, і часто їх продуктивність є нижчою. Новачки завжди стають об'єктами цікавості, і цього не варто соромитися. Друзі з колег стануть джерелом підтримки і ще одним приводом прокидатися раніше та збиратися на роботу у більш піднесеному настрої.

Вивчіть культуру компанії

Культура формується з атмосфери, ієрархії, цінностей і традицій, санкцій і пільг, слабкостей і розчарувань. Ваше перше завдання полягає у тому, щоб спостерігати за тим, що відбувається, і визначати свою власну роль. Не думайте, що вам потрібно стати зовсім іншою людиною, щоб вписатися у компанію — вас найняли для виконання роботи, і вона полягає не у тому, щоб говорити, поводитися або виглядати як люди, які вас найняли. Якщо ви відчуваєте, що ваші переконання розходяться з культурою компанії, ви маєте право замислитися про те, чи підходить вам це місце насправді.

Відзначайте успіхи

Ідеї можуть виникати у будь-який момент, але у командній роботі правильніше публічно хвалити людину або групу, що втілила ідею у життя. І якщо це ви, немає нічого поганого у тому, щоб вимагати визнання там, де це необхідно. Пишайтеся тим, чого ви досягли разом, і кажіть про це вголос.

Відстоюйте свої погляди

Навіть якщо ви опинитеся у організації, де ваші основні переконання співпадуть з гаслами на стінах, насправді ви можете зіштовхнутися з тим, що можуть виникнути різні ситуації, і не усі з них можуть здатися вам правильними. Якщо ви вирішите висловитися, будьте дуже чесними. Кажіть лише про власні почуття, відстоюючи свої погляди.

Не засиджуйтеся допізна

Ви напевно чули про стажистів, які сиділи за своїми робочими місцями до півночі, тому що їм ніхто не сказав, що вони можуть йти додому. Не повторюйте їх помилок. Краще заздалегідь обговорити нюанси робочого графіка і особливості віддаленої роботи, якщо ваша спеціалізація її передбачає. Не варто орієнтуватися на тих, хто демонструє завзяття до роботи, приходячи у офіс із застудою, — це не лише контрпродуктивно, але й становить загрозу для колег.

Источник