Як треба звільнятися з роботи правильно і красиво та як поводитися на співбесіді

Про начальника поганого не говоримо.

Багато людей незадоволені своєю роботою з різних причин. І часто це невдоволення зрештою призводить до звільнення. Розбираємося, як правильно треба йти і як себе вести на співбесіді при працевлаштуванні на нове місце, інформує Ukr.Media.

Покажіть свій професіоналізм

Не спалюйте за собою мости. Якщо ви звільняєтеся, це ще не означає, що ви повинні висловити босу і колегам все, що ви про них думаєте. Поміркуйте про те, що це може негативним чином відбитися на вашій кар'єрі. Наприклад, новий роботодавець може зателефонувати вашим колишнім босом і навести про вас довідки. Уявіть собі, яку рекомендацію ви отримаєте і яка репутація за вами закріпиться.

Плюс до всього, коли ви йдете розлюченим і на емоціях, то проявляєте себе як непрофесіонал. Справжній професіонал не дозволить взяти емоціям верх над розумом. Він зуміє стримати себе в руках.

Брехня на благо

Припустимо, ви звільнилися, приступили до пошуків нової роботи. Вас запросили на співбесіду. Логічно припустити, що роботодавець поцікавиться про причини вашого звільнення. Чи говорити чесно про те, що вас не влаштовувала попередня робота?

Фахівець з кар'єри Роббі Абед стверджує, що цього робити у жодному разі не можна. Навіть якщо ви ненавидите всім серцем свою попередню компанію, збрешіть щось. Наприклад, що не бачили перспектив для розвитку.

Вся річ у тім, що якщо ви почнете критикувати попереднє місце роботи, розповідати, як там все погано організовано, то у нового роботодавця виникне питання: "а чому ви, поки були там, не зробили ніяких заходів щодо поліпшення?". Тобто це ще одне підтвердження вашого непрофесіоналізму.

Якщо ви звільнилися тільки через неадекватного боса, то теж замовчуйте про це. Чи не відгукуйтеся про колишнього начальника погано, щоб не поставити хрест на своїй кар'єрі. Потрібно розуміти, що про вас поки судять по тому, як ви судите про інших. І у босів теж присутня солідарність.