Як вичавити сік з лимона вручну в домашніх умовах — цікавий лайфхак

Простий і повністю робочий трюк.

Лимон відноситься до повсякденних продуктів, без яких більшість з нас життя собі просто не уявляють. Ми додаємо його в напої, випічку, використовуємо в різних рецептах (як кулінарних, так і народної медицини) і в якості компонента домашніх чистячих засобів. І це далеко не весь список застосування лимону на кухні і в побуті. Часто нам потрібен не сам фрукт, а його сік. Вичавити його без соковижималки буває вельми непросто. Але і вручну, при належному підході, виявляється отримати сік з лимона зовсім нескладно. Цей геніальний трюк, про який ми розповімо вам трохи нижче, вас в цьому остаточно переконає, інформує Ukr.Media.

Як вичавити сік з лимона вручну в домашніх умовах

Цей спосіб "видобутку" соку з лимона дозволить вам добути стільки соку з плоду, скільки вам потрібно. При цьому, кісточки в чашку не потраплять, а залишаться всередині цитрусового. Сам лимон залишиться теж цілим, а, отже, не засохне. І наступного разу, коли вам знову буде потрібно лимонний сік, його знову можна буде вичавити з цього ж плоду, діставши його з холодильника.

Що знадобиться

Всього 2 речі:

  • сам лимон,
  • довга, товста шпажка або спиця.
  • Що потрібно робити

    Беремо лимон і проколюємо в його загостреній частині отвір за допомогою товстої довгої шпажки. Отвір потрібно проколоти на всю глибину плода, але так, щоб шпажка не вийшла назовні з іншого боку плода.

    Тепер з лимона можна запросто видавити сік через пророблений нами отвір. Сік виходить свіжий, чистий без кісточок, а плід при подальшому його зберіганні на засохне. Вичавлюючи сік цим способом, ви також уникнете його розбризкування всюди. Цього важко уникнути при видавлюванні соку іншими способами.

    Лайфхак в якості бонусу

    Перш ніж ви спробуєте цей трюк на практиці, покатайте лимон трохи по столу, щільно притискаючи плід долонею до поверхні. Лимон стане м'якшим, і ви отримаєте з нього значно більше соку, ніж зазвичай.

    Як все це виглядає на практиці вам покажуть ось в цьому відео.

    Источник