Як заробляти більше і при цьому не брати додаткове навантаження

Експерт з фінансів дає поради.

Експерт з фінансів Семюел Джеймс Уайт впевнений, що для отримання надбавки до зарплати необхідно поставити себе на місце керівника, якого найбільше цікавить, скільки грошей ви приносите компанії. Щоб більше заробляти, спробуйте дивитися на ситуацію очима начальника і дотримуватися рекомендацій нижче, інформує Ukr.Media.

Запитайте себе, чи розумні ваші запити

Якщо ваша робота в цілому добре оплачується, швидше за все, ви не отримаєте надбавку тільки за виконання своїх завдань. Зрештою, якщо ви підете, компанія зможе залучити іншого талановитого фахівця.

Зрозуміло, якщо вас недооцінюють, то потрібно поговорити про збільшення зарплати. Інформацію про середній розмір щомісячного доходу фахівців вашого профілю можна легко знайти в інтернеті.

Але якщо ви десь посередині між цими двома випадками, то все трохи складніше. Доведеться потрудитися, щоб стати професіоналом, чия праця оплачується краще. Не думайте, що ви автоматично маєте право на більше. Будьте розумні та дивіться на ситуацію з точки зору компанії.

Станьте більш цінним співробітником

Переконайтеся, що компанія на вас покладається. Наприклад, якщо на вас тримаються контакти з ключовими клієнтами, то керівництво усвідомлює вашу цінність і серйозність наслідків вашого звільнення.

Якщо ви єдиний технічний спеціаліст, який вміє обслуговувати певні пристрої, то начальник також добре розуміє, що ваше звільнення викличе хаос.

Бачите, до чого я хилю? Прагніть зайняти таку позицію, щоб компанія не змогла без вас працювати. Це допоможе збільшити заробіток, тому що керівництво відчайдушно намагатиметься втримати вас.

Постійно шукайте іншу роботу

У наш час працювати в одній компанії від закінчення університету до пенсії — нонсенс. Мілленіали міняють місця як рукавички, так що вакансії варто переглядати хоча б раз на кілька років.

Якщо вас запросять в іншу компанію і запропонують більш високу зарплату, використовуйте цю інформацію при обговоренні фінансових питань з нинішнім начальником і простежте за його реакцією. Вас може вразити його прагнення залишити вас за будь-яку ціну.

Не дозволяйте керівництву думати, що воно володіє вами. Дайте зрозуміти, що ви людина, яка завжди шукає більш вигідні варіанти. Якщо ви цінний працівник, то бос дуже постарається, щоб ви нікуди не поділися.

Якщо ви отримаєте кращу пропозицію, а нинішній роботодавець ніяк не поліпшить умови, ви просто будете переконані в тому, що настав час рухатися далі.

Дивіться на факти, а не на емоції

Важливо дивитися на вашу цінність як співробітника. Ніхто не збирається платити шестизначну зарплату за чисті туалети.

Якщо вас легко замінити, то у вас практично немає способів впливу на керівництво — якщо ви почнете висувати свої умови, то вас просто замінять.

Враховуйте всі аспекти вакансій. Наприклад, якщо одна компанія пропонує вам зарплату в 50 тисяч, а інша в 52 тисячі, яку ви виберете? Очевидним видається другий варіант, але що якщо перший роботодавець готовий щорічно надавати вам додаткові сім днів відпустки?

Подібні моменти також необхідно брати до уваги при веденні переговорів про підвищення зарплати. Бонуси у вигляді додаткових тижнів відпочинку теж мають значення, так що не дивіться на одні тільки цифри.

Висновок

Об'єктивність і справедливість — дві речі, які не враховує бізнес. Ви отримаєте підвищення зарплати, якщо досить цінні для цього.

З точки зору компанії, ви актив. Якщо ви поганий актив, то вам не дадуть більше грошей і байдуже поставляться до вашого звільнення.

Пам'ятайте, що ключем до отримання надбавки є підвищення вашої значимості для бізнесу.

Источник