Як зберігати розпочатий лимон правильно

Невеличка хитрість.

Лимон — частий гість на нашому столі. Ми додаємо його в чай, використовуємо лимонний сік для приготування салатних заправок, соусів, майонезу. Ми використовуємо лимон у випічці, додаємо його при приготуванні перших і других страв, інформує Ukr.Media.

Лимони містять велику кількість вітаміну С, який зміцнює імунну систему. Ще лимон підвищує апетит, знижує рівень холестерину, є тонізуючим засобом. Цедра лимона — прекрасний антибактеріальний засіб.

У зв'язку з цим, ми часто купуємо лимони. Але іноді ми не використовуємо весь лимон за один раз і виникає питання, як його зберігати, щоб він не засох, не зіпсувався, не загнив і зберіг максимальну кількість своїх вітамінів до наступного разу!

Як зберігати початий лимон на блюдці

Для роботи нам знадобиться 1 лимон, ніж, блюдце, кухонна дошка.

Різати лимон слід від місця, де була прикріплена плодоніжка, скибочками у напрямку до носика (місця, де була прикріплена квітка). При викладанні для зберігання, сік йтиме вгору до носика і зріз залишатиметься сухим.

Решту лимона викладають на невелике блюдце носиком вгору таким чином, щоб зріз не прилягав до блюдця (він своїми краями повинен спиратися на обідок серединки блюдця). Ставимо розрізаний лимон у холодильник і використовуємо при необхідності.