Яка різниця між білими, червоними і рожевими грейпфрутами

Якого кольору грейпфрут найсолодший.

Грейпфрут може бути червоним, рожевим або білим і варіюватися від інтенсивного до м'якого смаку. Незалежно від обраного вами типу, грейпфрут відомий своїм балансом терпкого і солодкого і має безліч переваг для здоров'я, інформує Ukr.Media.

З неабиякою дозою вітамінів А і С в кожному соковитому сегменті грейпфрут може допомогти підвищити імунітет, знизити кров'яний тиск і бути корисним у зниженні рівня тригліцеридів і "поганого" холестерину ЛПНЩ. І, оскільки грейпфрути на 90 відсотків складаються з води, додавання їх у ваш щоденний раціон також може підвищити гідратацію.

При виборі грейпфрута, незалежно від сорту, шукайте найважчі фрукти, тому що вони, зазвичай, найбільш соковиті. Грейпфрут, який повністю дозрів, без зеленого кольору на шкірці і без м'яких плям, швидше за все, буде найсмачнішим.

Червоний грейпфрут

Можливо, найпопулярнішим видом грейпфрута — і одним з найбільш широко доступних — є червоний. Існує кілька сортів, у тому числі Ruby Red і Rio Red, обидва з яких очолюють таблицю грейпфрутів по солодкості. Зазвичай, червоний грейпфрут буде солодше рожевого або білого грейпфрута, хоча завжди будуть деякі винятки. Насичений червоний колір м'якоті червоного грейпфрута обумовлений високим рівнем лікопину, антиоксиданту, який допомагає захистити організм від хронічних захворювань і токсинів навколишнього середовища.

Червоний грейпфрут — відмінне джерело вітаміну А. На додаток до свого солодкого смаку, він має більш тонку шкірку, ніж інші типи.

Рожевий грейпфрут

Рожевий грейпфрут на смак схожий на червоний, але пропонує паритет смаку, який не має собі рівних серед фруктів такого роду — правильний баланс солодкого і терпкого. Його м'якуш, зазвичай, дуже соковитий і не кислий. Мало того, що рожеві грейпфрути чудові, вони багаті вітаміном С, клітковиною і життєво важливими антиоксидантами, такими як бета-каротин і лікопин.

Хоча рожевий грейпфрут, названий так через його рум'яну м'якоть, зазвичай не такий солодкий, як червоний, складність їх смакового профілю робить їх ідеальними для їжі соло, додавання в салати. Як і червоний грейпфрут, рожевий грейпфрут, зазвичай, легко знайти і він доступний цілий рік.

Білий грейпфрут

Білий грейпфрут, на відміну від своїх червоних або рожевих побратимів, має блідий, жовтий м'якуш. Він має тонку шкірку — тоншу, ніж більшість апельсинів, і коливається від зеленого до світло-жовтого кольору. У міру дозрівання плодів шкірка стає більш темно-жовтою. Білий грейпфрут іноді називають "жовтим" або "золотим" грейпфрутом за жовтий відтінок його стиглої шкірки.

Вирощений більше для його злегка гіркого соку, білий грейпфрут є знайомим інгредієнтом в газованих і змішаних напоях. Білий грейпфрут найменш солодкий, проте, він володіє інтенсивним смаком, який хороший для приготування соків і сиропів.

Гіркота білого грейпфрута обумовлена високим вмістом кислоти і товстим шаром альбедо, який лежить між шкіркою і м'якоттю. Очистіть або наріжте білий грейпфрут, і ви відчуєте його яскравий, інтенсивний і кислий аромат.

Источник