Який кофеїн шкідливіший — з чаю чи з кави: вчені дали однозначну відповідь

Експерти також розповіли, чому не варто пити вчорашній чай.

У давнину чай вважався настільки корисним, що прирівнювався до ліків. Сьогодні міфів навколо напою менше, проте про його позитивні властивості продовжують говорити, інформує Ukr.Media.

Як зазначили експерти, чай допомагає тілу позбавлятися токсинів, а також сприяє відновленню мікрофлори після тривалого приймання препаратів або алкогольного отруєння. Листя зеленого та чорного чаю містить кофеїн, як і кавові зерна. І чим краще вони висушені та ферментовані, тим більше в ньому буде речовини, що бадьорить.

Найкориснішим фахівці назвали неферментований чай — білий та зелений. Що ж до кофеїну, то чайний його варіант зазвичай не накопичується в організмі, тому для деяких він кращий за каву. При цьому зловживання може негативно вплинути на нервову систему і призвести до кофеїнової залежності. І ті ж гіпертоніки, які «лікуються» чаєм, просто на нього підсідають.

Експерти закликають відмовитись від вчорашнього чаю. Навіть якщо напій не зіпсувався, за ніч він уже перетворився на живильне середовище для бактерій. Не треба пити його на голодний шлунок і одразу після їди, щоб не порушувати баланс виділення жовчі. Якщо не протипоказано, розбавляйте його молоком — так зменшиться ризик розвитку раку. На день можна випити дві-чотири чашки.

Источник