Як ефективно організувати контроль за видачею палива на АЗС

Організація належного контролю за видачею палива на стаціонарних АЗС дозволяє власникам бізнесу уникнути великих збитків, які можуть бути спричинені діями персоналу, направленими на розкрадання пального. Задля уникнення зазначених проблем компанія Мікро Тронік Україна пропонує скористатися автоматизованою системою видачі палива на АЗС, яку можна реалізувати шляхом підключення відповідного програмного забезпечення до вже існуючого (діючого) блоку або через використання електронних блоків, під’єднаних до колонок. Також, за потреби, компанія пропонує провести модернізацію та встановлення колонки, через яку здійснюється видача палива (більш детально з вказаними методами можна ознайомитися на офіційному сайті microtronic.com.ua).

Особливості реалізації новітніх методів контролю палива на АЗС

Для організації належного контролю за видачею палива можливе підключення програмного забезпечення до колонок, обладнаних цифровими інтерфейсами або пристроями зняття сигналів, що дозволить користувачеві отримувати дані у формі звіту про кількість виданого палива на будь-яку дату та в будь-який час. Точність отриманої інформації гарантована виробниками програмного продукту, за потреби можна використовувати спеціальні пристрої, які будуть проводити ідентифікацію одержувача та блокуватимуть видачу палива за незареєстрованими в системі картками.

Другий метод контролю потребує часткової модернізації діючої АЗС через встановлення нового електронного блока управління, де видача палива здійснюється за відсутності оператора – паливо можуть отримувати тільки ідентифіковані одержувачі за наперед встановленими лімітами або за ідентифікованими сервером картками.

Ще одним ефективним методом контролю за видачею палива, як повідомляє сайт https://microtronic.com.ua/kontrol-vidachi-paliva-na-azs, є проведення повної модернізації АЗС через встановлення нових (модернізованих) колонок в комплекті з:

  • дозатором (витратоміром) та пристроєм для дистанційного зняття сигналів;
  • клапанами, електронасосами та паливним пістолетом для видачі пального;
  • електронним блоком керування.

Переваги від реалізації методів контролю за видачею палива на АЗС

Практична реалізація дієвих методів за видачею палива на АЗС дозволяє виключити негативний вплив людських факторів в процесі видачі пального та дозволить оперативно отримувати необхідну звітність, що сформована з мінімальною похибкою.

Впровадження перелічених вище рішень дозволить здійснювати контроль за видачею палива дистанційно – з диспетчерського пункту та забезпечить безумовне дотримання лімітів на видачу палива для ідентифікованих власників карток.