Як правильно використовувати капи для відбілювання зубів

Білосніжна усмішка, яку мають голлівудські актори, є мрією кожної людини, яка піклується про власне здоров’я. Людина з білозубою посмішкою привертає до себе увагу оточуючих, почувається в будь-якій ситуації досить комфортно, адже такий стан речей є свідченням бездоганного зовнішнього вигляду співбесідника та однією з ознак його високого соціального статусу. Навіть щоденне неодноразове чищення зубів не є гарантією білосніжної посмішки, адже належне здоров’я зубів потребує систематичного спостереження у стоматолога, який за потреби може провести також нескладну процедуру з професійним відбілюванням зубів. Крім того, не менш успішне відбілювання зубів можна провести і в домашніх умовах з використанням спеціальних кап.

В чому особливості кап для відбілювання зубів

На відміну від професійного відбілювання зубів, яке потребує візиту до стоматологічної клініки, отримати білосніжну голлівудську посмішку можна і домашніх умовах, де використовуються капа для відбілювання зубів в поєднанні з спеціальним відбілюючим гелем. Спеціальні капи, які використовуються для відбілювання зубів в максимально комфортних (домашніх) умовах, є м’якими прозорими полімерними ємкостями-резервуарами, які точно відтворюють особливості зубного ряду пацієнта.

Після нанесення всередину капи, основу якої складає гнучкий медичний силікон, спеціального гелю, вона в будь-який зручний для пацієнта момент надягається на зубний ряд, на який починає впливати гель, що складається з активних компонентів.

Важливо: сама капа є може проводити самостійне відбілювання зубів, використання відбілюючого гелю у вигляді зубної пасти є неприйнятним — без спеціального резервуару у вигляді капи він може нанести певну шкоду здоров’ю ясен чи м’яких тканин в порожнині рота.

Зазвичай капи з гнучкого медичного силікону для відбілювання зубів пацієнти обирають через:

  • простоту у використанні, адже їх можна носити в будь-якій ситуації, відбілюючи зуби вдома чи навіть на роботі;
  • високу ефективність – за допомогою кап можна відбілити емаль на зубах на 4-6 тонів без жодної шкоди для поверхні зубів;
  • переваги естетичного характеру – основа капи виготовлено з прозорого матеріалу, який робить саму капу непомітною на зубах.

Як користуватися капою для відбілювання зубів

Пожовтіння поверхні зубів може мати різні причини, включно з природним старінням та особливостями харчування, курінням та прийомом деяких медикаментозних препаратів, недотриманням належної гігієни рота тощо. Перед використання капи для відбілювання зубів, їх необхідно обов’язково почистити за допомогою щітки, зубної нитки та ополіскувача (компоненти відбілюючого гелю є дієвими тільки на ідеально чистих та здорових зубах).

Після рівномірного нанесення гелю в резервуари капи, її потрібно надягнути на зубний ряд та щільно притиснути, потримавши в такому стані декілька секунд. Далі залишки гелю, що витік з під капи, потрібно забрати за допомогою серветки. Час процедури відбілювання залежить від стану зубів складників гелю та конфігурації капи (важливо: перед застосуванням капи потрібно уважно прочитати інструкцію по її використанню).