Картопля з рум’яною скоринкою: що потрібно додати до страви під час смаження

Секретний інгредієнт золотистої картоплі.

У досвідчених кулінарів смажена картопля завжди виходить рум'яною і хрусткою. І справа тут не тільки в майстерності, а й у тому, що багато хто з них додає під час смаження картоплі один інгредієнт, який дає змогу зробити страву неймовірно апетитною, рум'яною і хрусткою. Усі подробиці далі, інформує Ukr.Media.

Як смажити картоплю правильно
Насамперед потрібно визначитися з сортом картоплі. Для смаження підходять сорти з маленьким вмістом крохмалю. Викладати нарізаний коренеплід потрібно тільки в добре розігріту сковорідку з великою кількістю олії або іншого жиру. Під час смаження немає потреби закривати сковороду кришкою. І не потрібно перемішувати картоплю дуже часто. Це призведе до того, що вона розкисне.

Якщо ж нарізаної картоплі виявилося занадто багато, то не варто намагатися посмажити її на одній сковороді. Для зручності можна розділити картоплю і посмажити її частинами або ж готувати одночасно на двох сковородах. Солити ж картоплю потрібно буквально за кілька хвилин до готовності.

Що додати в смажену картоплю
Якщо під час смаження з'ясовується, що картопля підсмажується погано і рум'яності на ній не додається, на виручку прийде звичайне вершкове масло. Варто додати в сковорідку 20-30 г продукту і додати вогонь до значення вище середнього. Уже через 5-10 хвилин картопелька почне підсмажуватися. Вона стане золотистою та хрусткою. До того ж вершкове масло надасть їй додаткового ніжного смаку.

Источник