Лікарі розповіли, якими можуть бути наслідки вживання магазинного хліба

Магазинний хліб не кращим чином впливає на стан здоров'я людей.

Постійне вживання білого магазинного хліба сприяє розвитку інсулінорезистентності, попереджають дієтологи, інформує Ukr.Media.

Магазинні хлібобулочні вироби з білого борошна не мають бути наявними у щоденному раціоні, розповіли лікарі-дієтологи. Одна з причин цього — висока концентрація цукру, внаслідок чого у людей, які постійно їдять білий хліб, може порушитися робота підшлункової залози.

"Цукор у білому хлібі виснажує підшлункову залозу, оскільки вона виділяє багато інсуліну. Зрештою може розвинутися інсулінорезистентність. У цьому випадку підвищується цукор і починає буквально роз'їдати стінки судин", — пояснили фахівці.

Лікарі додали що коли високий рівень цукру починає шкодити стану судин, людина стає схильною до потенційно небезпечних патологій, у тому числі й до підвищення рівня холестерину та розвитку атеросклерозу, гіпертонії, деменції.

"Кардіологи підкреслюють, що з раціону можна безболісно для організму викреслити хліб, якщо йдеться про продукцію з борошна вищого ґатунку".

Ще одна відмінна риса білого магазинного хліба — високий глікемічний індекс (ГІ). Споживання продуктів з високим ГІ асоціюється із зайвою вагою та ожирінням, розвитком діабету 2 типу. Крім того, додали лікарі, у такому продукті можуть міститися маргарин, трансжири.

Найкраще їсти хліб самостійного приготування, стежачи за його кількістю.

Источник