Лікарі пояснили, чому потрібно спати в повній темряві

Кілька вагомих причин.

Сон — базова потреба, яка є у кожного. Саме під час нього людина відновлює сили, відпочиває, інформує Ukr.Media.

Зазвичай, спить вона ночами, оскільки саме в цей час організм запрограмований перебувати в спокої. Тільки ось про те, щоб в приміщенні було зовсім темно, індивід може не подбати. Це, до речі, даремно.

Спати потрібно саме там, де немає взагалі світла, де зовсім темно. Пояснити це можна кількома причинами.

Уповільнення старіння мозку

Мелатонін, який є гормоном сну, виробляється тільки в темряві. Він позитивно впливає на мозок, дозволяє зберігати розум ясним, покращує здатність обробляти великі обсяги інформації.

Все це є профілактикою хвороби Альцгеймера, деменції, яка може початися занадто рано через те, що розум не напружується.

Профілактика раку

Нейтралізація вільних радикалів — те, на що здатний мелатонін. Саме вони атакують здорові клітини і руйнують їх.

Коли гормону сну буде достатньо, він зможе знищувати шкідливі компоненти, захищати тим самим клітини від деформації. Ризик онкології при такому розкладі буде істотно знижуватися.

Зниження ваги

Сон дає енергію. Якщо її буде мало. Якщо він не буде повноцінним, як це буває в разі, якщо освітлення під час нього забагато, то сил не буде вистачати. Отримувати їх індивід намагатиметься з інших джерел, наприклад, з їжі.

Це призведе до переїдання і до збільшення ваги. Якщо ж спати людина буде в темряві, то відновлюватися її організм буде. Це означає, що їсти зайвого вона не буде.

Зміцнення імунітету

Брак сну підриває роботу імунної системи. Так відбувається, тому що організм виснажується. Якщо світла було багато вночі, то виспатися точно не вдасться.

При такому розкладі чинити опір інфекціям, вірусам буде складно, хвороби раз у раз будуть давати про себе знати.

Зниження ризику розвитку патологій судин і серця

Сон при яскравому світлі підвищує концентрацію в крові шкідливого холестерину. Він своєю чергою провокує утворення бляшок на стінках судин, погіршує стан останніх.

Ризик тромбозу, гіпертонії, інсульту при всьому цьому стає високим.

Про всі ці причини слід пам'ятати. В такому разі не буде спокуси спати при світлі і підривати тим самим своє здоров'я.

Источник