Лікарі розповіли, чого не можна робити у спекотну погоду

Головні правила поведінки у спеку.

Лікарі розповіли, яких помилок не можна припускатися у спеку, інформує Ukr.Media.

Не перебувайте в мокрому одязі перед вентиляторами і кондиціонерами. Спосіб охолодитися, звісно, ефективний, але дуже часто закінчується ангіною і пневмонією.

Не носіть обтягуючий "мікроодяг". Вільний "балахон" ефективніший за шорти і топіки: він не порушує кровообіг. Особливо небезпечний обтислий одяг у спеку для людей з хронічною венозною недостатністю і захворюваннями серцево-судинної системи — він підвищує ризик тромбозу.

Не закривайте жалюзі. Так, житлове приміщення краще захистити від прямих сонячних променів, але, на відміну від світлих і щільних штор, металеві жалюзі на сонці перетворяться на чудовий обігрівач.

Не пийте чай і каву. Холодні чай і кава з льодом — все ще чай і кава. Річ зовсім не в температурі напою, а в кофеїні в складі, який підвищує кров'яний тиск і ризик інфарктів та інсультів у спеку.

Не наносьте крем з spf один раз на день. Особливо якщо ви плануєте не вмиватися весь день, щоб його випадково не змити. Діє spf-захист лише близько двох годин. Якщо весь день у спеку не змивати крем — у клітин шкіри порушується гомеостаз, і починається їхнє омертвіння. Так, ефект буде рівно протилежним очікуваному, попередили медики.

Источник