Лікарі розповіли про допустиму норму простудних захворювань протягом холодного сезону

Скільки раз можна перенести застуду за осінній, зимовий та весняний періоди.

Як часто допустимо застудитися в осінньо-зимовий період і в якому випадку можна говорити про порушення в роботі імунної системи, пояснили лікарі, інформує Ukr.Media.

Застудою називають захворювання, викликане зараженням респіраторною інфекцією на тлі переохолодження, зазначили вони. При низькій температурі повітря, зокрема, в осінньо-зимовий період, люди починають застуджуватися частіше. Однак в ідеалі доросла людина не повинна заражатися респіраторними інфекціями, впевнені медики.

Діти в дитячому садку хворіють щотижня або раз на місяць. Їх імунна система стерильна, і коли вони потрапляють в колектив, починають зустрічатися з вірусами і бактеріями. Але у дорослих людей імунна система натренована. В ідеалі ми не повинні заражатися навіть при контакті з людиною, яка хворіє, — сказали фахівці.

За їхніми словами, застуду допустимо перенести не більше двох разів за весь холодний сезон, включаючи осінньо-зимовий і зимово-весняний періоди. Якщо частіше — це привід задуматися.

Тривалість простудного захворювання теж може свідчити про слабкий імунітет, додали вони.

Будь-яка вірусна респіраторна інфекція повинна проходити за сім днів. Якщо у людини на третій-п'ятий день підвищується температура, з'являються нові симптоми, до вірусної інфекції приєднується бактеріальна і йому призначають антибіотики — це не норма. Якщо така ситуація повторюється часто, потрібно звернути увагу на своє здоров'я і підвищити імунітет, — порадили лікарі.

Негативний вплив на імунну систему можуть надавати хронічні інфекції, неправильне харчування, гіподинамія, поганий стан зубів і деякі інші фактори, продовжили лікарі.

Переохолодження, внутрішні вогнища інфекції, погане харчування і зайва вага, цукровий діабет, нестача вітамінів, гіподинамія, невилікувані зуби, неправильна робота кишечника — це фон, який може сприяти більш частим застудам. Ці фактори віднімають сили у імунної системи, — пояснили медики.

Людині, яка застуджується частіше двох разів за холодний сезон або подовгу хворіє на респіраторні інфекції, потрібно проконсультуватися з фахівцем, вважають лікарі.

Источник