Міжнародний день «Дякую» — 11 січня

Міжнародний день «Дякую», який щорічно відзначається 11 січня, можна по праву назвати одним з найбільш «ввічливих» свят у світі. Воно підкреслює важливість ввічливого ставлення до ближніх і всіх людей в цілому.

Часто в повсякденному житті сенс слів затирається, «змальовується», ми вимовляємо їх механічно і вже не дуже розуміємо, що ж саме ми говоримо і що під цим мається на увазі. Всесвітній день "Дякую", що відзначається 11 січня — хороший привід задуматися про це і сказати усвідомлене «Дякую» всім, хто його заслуговує, інформує Ukr.Media.

Походження цього свята невідоме, поширена думка, що воно було введене за ініціативою ООН і Юнеско, проте перевірити це твердження складно, офіційних даних немає. Але ж це і неважливо, головне — ваша особиста ініціатива, посвята одного дня в році вираженню своїх теплих почуттів. Адже що таке «Дякую» — всього лише ритуал, слово, за допомогою якого більшість звикла висловлювати вдячність.

На жаль, усі ми іноді забуваємо про величезне значення хороших манер і не завжди дякуємо людям за гідні вчинки. Відомо, що просте слово «дякую» іноді означає більше, ніж будь-які матеріальні винагороди. Магія цього слова дарує нам позитивні емоції і надихає на нові дії. Тому існування такого свята цілком виправдане.

«Дякую» — одне з найголовніших слів в міжнародній лексиці. Воно вказується в усіх туристичних розмовниках, щоб людина, яка їде в подорож, могла розраховувати на якісне обслуговування в інших країнах і легко налагодила контакт з місцевим населенням.

День «Дякую» відзначається в багатьох країнах. Його шанують нарівні з іншими схожими святами.

Источник