Найефективніший засіб від запаху часнику з рота: тепер можна їсти часник хоч кілограмами

Який продукт нейтралізує запах часнику.

Часникові страви смачні та корисні, але запах із рота після них часто може бути дуже різким. Впоратися з несвіжим диханням допоможе грецький йогурт. Його несподівані властивості виявили фахівці Університету Огайо, інформує Ukr.Media.

Дослідники поміщали рівні порції сирого часнику в скляні ємності, а потім додавали йогурт, жири, воду і білки, а потім оцінювали кількість летких сполук на основі сірки, які якраз дають той самий аромат.

Йогурт добре пригнічував неприємний запах. І що більше в ньому було вершкового жиру, то краще він із цим справлявся. Менш кислі йогурти з вищим рівнем pH гірше усували неприємний запах. Дослідники пояснюють це тим, що разом зі збільшенням pH змінюється конфігурація білків, а отже, і їхня здатність зв'язуватися. Також ефективними виявилися білки та жири, а ось вода не допомагала в боротьбі з різким ароматом часнику.

Як вважають учені, найкраще освіжає подих грецький йогурт, який багатий на білки. Водночас підійде звичайний йогурт із цільного молока, навіть із фруктовим смаком. Головне — з'їсти його одразу після страви зі свіжим часником.

Источник