Не зберігайте олію в холодильнику: експерти попередили про наслідки

Є краща альтернатива.

Купуючи пляшку з соняшниковою олією, після її розкриття, багато хто прибирає продукт у холодильник. За словами нутриціологів, це категорично суперечить правилам зберігання соняшникової олії, інформує Ukr.Media.

Фахівці попередили, що вона не повинна піддаватися частим перепадам температур, її не можна піддавати заморожуванню, оскільки це призводить до руйнування корисних речовин.

Найкраще місце для ємності з соняшниковою олією — на неї не має потрапляти сонячне світло.

Ні користі, ні смаку

Експерти додали: якщо ви вважаєте за краще прибирати пляшку з олією після відкриття в холодильник, то знайдіть для неї місце, де продукт не буде піддаватися надмірному охолодженню.

Наприклад, нижня полиця холодильника.

Поза холодильником соняшникову олію зберігайте в закритому місці, воно не повинно бути сусідами з плитою або батареєю — до такого місця має надходити прохолодне повітря. Також олію обов'язково потрібно тримати в темряві — на світлі, будучи відкритою, вона починає швидко окислюватися.

Загалом, смаженням на соняшниковій олії захоплюватися не варто. Вона вирізняється великою кількістю поліненасичених жирів, за високих температур вони перетворюються на канцерогени. За словами медиків, смажити на кокосовій або топленій олії корисніше — вони краще переносять нагрівання.

Источник