Небезпеки які таїть сон під вентилятором в спеку

Які небезпеки таять в собі вентилятори.

Чи можна включати вентилятор на всю ніч, чи шкідливо спати під вентилятором і чим пристрій небезпечно для здоров'я? Ці питання цікавлять людей влітку, особливо коли на вулиці не просто жарко, а пекельне пекло, інформує Ukr.Media.

Загострення алергії і напади астми через використання вентилятора

Небезпека використання вентилятора в спеку полягає в тому, що в його лопатях часто накопичується пил, який при включенні пристрою поширюється по всьому будинку. Пил проникає в носові пазухи і дихальні шляхи, що може привести до загострення алергії і нападів астми.

Збільшення навантаження на організм

Вентилятор рекомендується використовувати при температурі не вище 30 градусів тепла. Вся річ у тім, що, коли повітря прогрівається до +35, вентилятор тільки збільшує навантаження на організм.

Прямо спрямовані на людину потоки гарячого повітря сприяють появі підвищеного потовиділення, яке викликає зневоднення організму. При такому стані людина відчуває симптоми, що нагадують тепловий удар: головний біль, запаморочення, сильну спрагу, слабкість, нудоту аж до блювоти.

Сухість шкіри, очей, в роті через сухе повітря

Вентилятори сушать повітря в приміщеннях, що негативно відбивається на стані шкіри і слизових оболонок очей. У людей з'являються відчуття сухості шкіри, очей, а також рота у тих, хто дихає уві сні ротом. Штучні потоки повітря висушують носові пазухи, провокуючи закладеність і навіть головні болі.

Концентроване прохолодне повітря може мати негативний вплив на стан шкіри обличчя, тобто від потоків повітря воно може пересохнути, що надалі може привести до лущення та інших проблем.

Через вентилятор у сплячої людини з'являються судоми та озноб

Пристрій що працює вночі та розганяє повітря, здатний викликати появу у сплячої людини ознобу, напруги в м'язах і судоми. Ті, хто сплять всю ніч з вентилятором що працює, ризикують застудити голову і шию, зіткнутися з болями у вухах що стріляють і напругою м'язів в області потилиці.

Плюси використання вентилятора в спеку

Попри всі перераховані вище мінуси, у вентилятора все ж є і плюси. Наприклад, циркуляція повітря, в тому разі якщо лопаті приладу очищені від пилу. Вона дозволяє постійно підтримувати свіжість в приміщенні. До того ж охолодження спальні просто необхідно в спекотні ночі.

Перед сном вентилятор слід встановити біля відкритого вікна і направити так, щоб він видував повітря з дому. В інших кімнатах також необхідно відкрити вікна.

Источник