Неочевидні ознаки чоловіка, з яким ви житимете у злиднях

З ним світить бідність.

Відносини — це не лише романтика та метелики у животі. На жаль, вступаючи у стосунки, багато жінок заплющують очі на очевидні "червоні прапорці", які вказують на фінансову неспроможність партнера, інформує Ukr.Media.

Згодом це часто обертається постійною потребою та відсутністю перспектив. Жінка поступово тягне все на собі, влаштовується на другу та третю роботу, бере будь-які підробітки та топить сама себе.

Важливо зауважити, що люди рідко змінюються докорінно. Особливо чоловіки. Тому краще придивитися до потенційного партнера "на березі", щоб, як кажуть, потім не було боляче.

Хронічний безробітний

Стабільна робота та фінансова незалежність — важливі показники зрілості та відповідальності людини. Хронічна нездатність чоловіка утриматися на роботі може вказувати на такі особистісні проблеми, як низька мотивація, лінь, відсутність дисципліни та терпіння.

Можливо також, у нього занижена самооцінка, через яку він сам саботує свої успіхи. У будь-якому випадку перекладати відповідальність на обставини — це захисний механізм уникнення.

Без вирішення внутрішніх психологічних проблем тут навряд чи щось зміниться, якщо сам чоловік це проблемою не вважає.

Весь у боргах

Наявність постійних непогашених боргів говорить про фінансову безграмотність та безвідповідальність чоловіка. Швидше за все, у нього нездорове ставлення до грошей, і є чоловіки, які заробляють непогано, але не вміють із цими грошима поводитися.

Такий чоловік не може впоратись із власними фінансовими проблемами, так і не варто від нього очікувати, що він вирішить ваші. Більше того, є багато прикладів, як жінки беруть кредити та зобов'язання на себе, а гроші — для чоловіка. Це кінцева зупинка, пані.

Любитель постраждати

Постійні скарги та вічне життя в позиції жертви — доля слабкого чоловіка. Вони завжди звинувачують всіх навколо, обставини складаються проти нього, весь світ агресивний і не дає розвиватися.

Такий негативний сценарій часто прописаний у підсвідомості людини. Партнерці в цьому випадку доведеться постійно виступати в ролі "хорошої матері" і підтримувати утримувальні настанови чоловіка, нескінченно вислуховувати "за що йому все це" і мимоволі намагатися допомогти. Адже не можна складати на тендітні плечі зовсім усе. Просто не можна.

Марнотрат

Нездатність відкладати гроші та стримувати імпульсні витрати часто пов'язана з інфантильністю та відсутністю мети в житті. І з тотальним невмінням контролювати свої апетити.

Ця поведінка компенсує почуття внутрішньої порожнечі та незадоволеності. Можливо також, що чоловік отримує підсвідоме задоволення від розтрат, оскільки приховано прагне матеріальної несвободи. Жінці тут доведеться постійно жити в режимі жорсткої економії, зате чоловік завжди буде ошатний і модний. А усі кредити на ній.

Вважає всіх жінок меркантильними

"Тобі тільки гроші потрібні" — останнім часом, можливо почути це скрізь. Так, жінкам важлива фінансова безпека від чоловіка і це нормально.

А чоловіки, які вважають усіх жінок меркантильними, просто виправдовують свою фінансову неспроможність. Знецінюючи грошові ресурси та звинувачуючи жінок у користі, чоловік намагається зберегти самооцінку та потішити своє его за рахунок найближчих.

Вважає, що йому всі повинні

Завищені очікування до життя і близьких — типові інфантильні особистості, які так і не подорослішали. Біологічно і цифри в паспорті вже дорослої людини, а мислення застрягло на рівні підлітка.

Можливо, у дитинстві виконувалися всі його примхи. Можливо, в нього склалася життєва концепція обраності. Такий чоловік просто не приймає, що ніхто нічого йому не винен. І все, що в його житті відбувається, створив і створює він сам, і ніхто інший.

Жінка в таких відносинах неодмінно постійно спростовуватиме його нереалістичні уявлення про світ або житиме у створеному ним вигаданому світі ілюзій. Буде постійно підлаштовуватися і намагатися догоджати — а це точно не про кохання та щастя.

Не вміє бути вдячним

Нездатність цінувати підтримку та турботу навколишніх — показник психологічної незрілості та егоцентричності чоловіка. Такий чоловік часто страждає на нарцисизм, зациклений тільки на своїх почуттях і проблемах.

Він сприймає відносини як щось зрозуміле і не вміє бути вдячним ні за що. Можливо, у дитинстві все було доступно без зусиль, а оточення його обслуговувало.

У шлюбі така установка перекладатиме весь тягар побуту та турбот на жінку без будь-яких знаків вдячності. Просто жінка апріорі буде винна і далі довгий список всього можливого.

При цьому не варто в таких відносинах чекати слів подяки — жінку і всі її успіхи та досягнення, внесок у домашню роботу та все інше, чоловік просто сприйматиме як належне.

Висновок

За кожним із перерахованих пунктів, на жаль, стоять серйозні психологічні проблеми чоловіка та недоліки виховання, коли просто не було прикладу. І, на жаль, без внутрішньої роботи над собою та усвідомленої трансформації, такі чоловіки навряд чи зміняться. Можливо, ніколи.

Тому перш ніж пов'язувати своє життя з такою людиною, дуже важливо розуміти джерела таких деструктивних моделей поведінки та зважувати, а чи це вам потрібно.

Джерело