Огидні грудки зникнуть: додайте в сільничку кілька грамів цього продукту

Така хитрість не дозволить солі перетворюватися на камінь.

Однією з поширених кухонних проблем є злипання солі в грудки. Як це вирішити? Достатньо використати хитрий спосіб і зерна найпопулярнішої крупи у світі, інформує Ukr.Media.

Сіль утворює грудки під впливом вологи. На жаль, нестачі в ній на кухні немає. Під час приготування їжі виділяється велика кількість водяної пари.

Щоб сіль завжди була розсипчастою, зберігати її потрібно правильно. Тримайте сільничку подалі від джерел вологи. Не ставте її на тумбу біля плити або раковини, де вона може намокнути або зім'ятися під впливом пари.

Загалом, поставте сільничку в сухе місце, наприклад, у шафу подалі від плити. Також використовуйте простий трюк, щоб на 100% захистити сіль від скам'яніння.

Як зробити, щоб сіль не перетворилася на камінь?

Ви, напевно, чули, що деякі продукти мають здатність вбирати вологу. До таких інгредієнтів належать рис. Тепер ви можете скористатися цим знанням, щоб сіль завжди залишалася розсипчастою.

Помістіть кілька зерен сирого рису в сільничку. Він вбере зайву вологу і запобіжить злежуванню солі. Завдяки тому, що його крупинки більші за крупинки солі, а також отвори у сільничці, можна не турбуватися про випадкове потрапляння рису в посуд.

Як повернути солі розсипчастий вигляд?

Якщо сіль усе ж затверділа, її можна роздрібнити, помістивши в мішечок і натиснувши на нього молотком або просто руками.

Також її можна прогріти в духовці за температури 80-100 градусів Цельсія на кілька хвилин, щоб повернути їй вигляд піску. Після цього сіль потрібно залишити настоятися та охолонути, перш ніж використовувати.

Источник