Переваги точок доступу з режимом моста

Бездротові точки доступу надають багато корисних функції, серед яких режим моста. У цьому режимі дві та більше точки доступу можуть працювати та взаємодіяти одна з одною, об’єднуючи таким чином кілька локальних мереж. Деякі точки доступу підтримують режим моста лише з однією точкою. Інші моделі можуть взаємодіяти ж декількома точками доступу.

Особливості роботи точок доступу в режимі моста

Ключова вимога для функціонування мосту — видимість між двома точками. Тобто між двома точками доступу, зв’язаними одна з одною, не повинно бути перешкод та фізичних дистанцій.

Однак якщо точки доступу розташовані на значній відстані, на шляху можуть утворюватися перешкоди з дерев чи будівель. Тому точки доступу потрібно ставити таким чином, щоби вони височіли над ландшафтом.

Ще одна важлива умова — технічні характеристики приладів, серед яких частота та дистанція передачі даних.

Найкраще в такому випадку — встановлення двох однакових моделей, котрі коректно встановлюють зв’язок.

Слід також враховувати спрямованість сигналу. Чим більша дистанція, тим точніше потрібно націлювати аксесуари один на інший.

Популярні моделі точок доступу з режимом мосту

Якщо вас цікавить компактна всепогодна точка доступу, слід звернути увагу на модель MikroTik GrooveA 52. Це дводіапазонна точка з с N-подібним конектором для під’єднання зовнішньої антени. Максимальна потужність радіо модуля складає 27 dBm.

Обсяг FLASH пам’яті складає 16 МВ. Підтримка пропрієтарного протоколу дозволяє досягти пропускної здатності 125 Mbps.

Для встановлення на вулиці варто обрати модель tp-link CPE210 V3.20. Це вулична точка доступу з коефіцієнтом підсилення 9 дБі.

Важливі відмінності моделі::

  • вбудована 9 дБ 2×2 направлена MIMO антенна;
  • можливість регулювання потужності передачі від 0 до 20 дБм/100 мВт;
  • оптимізація роботи точки доступу на системному рівні для бездротової передачі даних на дистанції понад 5 км.

Також у точці доступу використано технологію TP-LINK Pharos MAXtream TDMA, котра значно покращує пропускну здатність і продуктивність, зменшує затримку.

Цей пристрій буде чудовим рішенням для використання в режимі точка-багатоточка..

Для розгортання радіо мостів розроблена компактна точка доступу NanoBeam 5ac-Gen2. Оновлена точка доступу відрізняється від попередніх тим, що керується новою операційною системою AirOs 8, більш просунутою схемою радіо частини, покращеною схемою захисту ESD.

Також у зовнішній точці доступу передбачено радіомодуль 2.4 ГГц для налаштування доступу з мобільних пристроїв у безпосередній близькості.

NanoBeam 5AC Gen 2 генерує радіочастотну енергію вузькоспрямовано. Пристрій, фокусуючись в одному направленні, блокує чи фільтрує шуми в просторі, підвищує стійкість до них.

Радіо модуль та антени об’єднані разом — це значно підвищує ефективність та зменшує розміри пристрою. Також в пристрої передбачено посилений захист від електростатичного розряду та електромагнітного імпульсу.

Обрати ці та інші моделі точок доступу з режимом моста вам допоможуть у магазині Comtrade.