Помилка, яку роблять майже всі, коли користуються милом

Ця помилка робить весь процес миття практично марним.

Цю помилку ми робимо всі щодня. Йдеться про не про рідке мило, а про кускове класичне мило, воно досі досить популярне. Але багато його шанувальників навіть не підозрюють, що завжди використовували його неправильно. Вся справа в піні, інформує Ukr.Media.

"Тверде мило містить поверхнево-активні речовини, які здатні руйнувати жирову плівку і бруд на шкірі і після легко змивати її проточною водою. Але відбувається це тільки в тому разі, якщо мило дає велику кількість піни", — говорять дерматологи.

Не вистачає піни? Чистоти ви навряд чи досягнете, вона, скоріше, буде видимістю, нашою помилкою. Неправильно і просто водити шматком мила по тілу, це також не працює.

"Треба гарненько намочити руки, а потім потерти шматок мила між долонями протягом 10-15 секунд, не менше, щоб утворилася хороша густа піна. А вже потім використовувати цю піну в необхідних для вмивання місцях", — радять дерматологи.

Густа піна і намилювання протягом 10-15 секунд — це ще й спосіб змити з мила всі віруси, особливо, якщо цим шматком користується вся сім'я або колеги.

"Звичайно, ймовірність, що на шматку з милом оселитися вірус, дуже мала, але якщо так сталося, вірус залишився неушкодженим, то мильна піна зруйнує його частинками мийного засобу. Ключове правило в тому, що необхідно домогтися гарної густої піни", — пояснюють експерти.

Другий важливий крок під час використання мила — це видалити його з шкіри після вмивання без залишку. Інакше навіть невелика частка може привести до сухості, подразнення.

До речі, деякі дерматологи вважають за краще тверде класичне мило рідкому.

"Воно містить менше інгредієнтів, це особливо добре для людей, які схильні до алергії, і для власників чутливої шкіри", — розповідають дерматологи.

Источник