Простий лайфхак з імбиром, який надасть стравам нового смаку

Ефективний трюк з імбиром.

Ми любимо свіжий імбир за гостро-освіжаючий смак, який він надає стравам. Єдиний мінус він не дуже добре чиститься. Але ми дізналися, як обійти цю проблему і зробити ваші страви ще більш смачними і цікавими, інформує Ukr.Media.

Де найчастіше використовується свіжий корінь імбиру? У напоях, соусах і маринадах, салатах, всіляких овочевих сумішах в азіатському стилі і карі. Спочатку корінь очищається від тонкої шкірки, а потім нарізається шматочками. І ось ця сама підготовка багатьох нервує і дратує, адже імбир — це не гладка картопля. Але виявляється імбир зовсім не обов'язково чистити на цьому етапі! Спочатку запечіть корінь в духовці.

Як приготувати запечений імбир

Корінь імбиру (краще взяти корінь товстіший) загорніть у фольгу і покладіть на деко, застелене папером для випічки. Запечіть в розігрітій до 200 °С духовці, приблизно 3-4 години, або поки шкірка не стане темніти і на ній не з'являться підпалини.

Запечений імбир можна легко розрізати ножем. А далі все просто. Очистить корінь (шкірка знімається дуже легко!) і використовуйте його скрізь, де тільки можна.

Смак у запеченого імбиру трохи інший, оскільки йде різкість свіжого кореня. Він стає пряним і трохи копченим.

Як використовувати запечений імбир

Імбирну масу рекомендуємо додавати в найпростіший салат зі свіжої білокачанної капусти і огірків в якості заправки, змішавши її з невеликою кількістю оливкової олії. І салат здивує вас новим благородним смаком.

Запечений імбир добре працює в овочевих крем-супах, приготованих на курячому бульйоні, в овочевих рагу, сендвічах і бургерах з великою кількістю свіжих овочів.

Зробіть імбирну масу інгредієнтом маринадів, де раніше використовували просто свіжий імбир. Запечений корінь надасть страві апетитні димні ноти в смаку і ароматі без використання гриля. Для цієї ж мети додавайте приправу в карі на кокосовому молоці.

У вас є коктейль, де доречний свіжий імбир? Терміново замініть його на запечений корінь! Збовтайте коктейль в шейкері і процідіть через найдрібніше сито.

Імбир і лимон — прекрасна пара. Вони продовжать нею залишатися, навіть якщо лимон нарізати і обсмажити на грилі, а імбир запекти. Використовуйте цей гармонійний союз при подачі риби, для приготування лимонаду і чаю.

Плюси запеченого імбиру

  • Запечений імбир чиститься дуже легко.
  • Маса з запеченого імбиру довго зберігається без втрати якості. Імбир як і раніше залишається м'яко-пекучим і ароматним. Його треба тільки прибрати в герметичний контейнер або банку з кришкою.
  • Якщо є бажання смак запеченого імбиру можна доповнити або оливковою олією, або медом — залежно від ваших цілей.

Источник