Секрети приготування домашнього майонезу, про які ви не знали

Як зробити майонез смачним.

Майонез — продукт, від вживання якого багато людей, які стежать за своїм здоров'ям, вважають за краще відмовлятися. Його вони вважають жирним, шкідливим, повним консервантів, які негативно впливають на стан організму, інформує Ukr.Media.

Все це є правильним, але лише у тому разі якщо йдеться про магазинний майонез. Згаданий продукт можна приготувати і вдома, зробити його тим найкориснішим.

Щоб домашній майонез вдався, щоб він був смачним, потрібно готувати його певним чином, але не тільки. Слід ще й кілька секретів його приготування знати, про які буде розказано далі.

Вибір олії

Від цього інгредієнта залежить те, яким за текстурою буде майонез. Всім хочеться, щоб він був ніжним і м'яким.

Таким його можна зробити, якщо додавати нейтральну олію, якою є соняшникова. Можна скористатися і оливковою, але дивитися, чи володіє вона специфічним присмаком чи ні. В ідеалі його не повинно бути.

Додати барвник

Якщо хочеться отримати білий майонез, то цього уникнути не вийде. Без барвника готовий продукт буде жовтим.

Особливо часто так виходить, якщо при приготуванні були використані домашні яйця.

Використовувати жовтки

Самі яєчні білки рідкі, роблять таким же продукт, в який їх додають. У майонезу консистенція повинна бути густою, тому білків в ньому не повинно бути.

Краще додавати в суміш тільки жовтки, добре при цьому їх перемішувати із загальною масою.

Додавати лимонний сік

Якщо майонез вийшов рідким, то не варто впадати у відчай. Ситуацію можна виправити, додавши в готовий продукт лимонного соку в невеликій кількості.

Важливо відразу ж після цього прибрати майонез в холодильник. Тоді він точно зможе загуснути.

Додавати воду

Це потрібно робити в протилежній ситуації, якщо довелося зробити майонез занадто густим. Невелика кількість холодної води положення виправить.

Її потрібно перемішати з отриманою масою, а потім відправити готовий продукт в холодильник.

Всі ці секрети допоможуть не зіпсувати майонез ніколи. З їх допомогою даний продукт можна зробити просто божественним за смаком.

Источник