Що робити, якщо коржі для торта вийшли сухими

Як зволожити сухий торт.

Сухий корж — це корж, якому з тієї чи іншої причини не вистачає вологи. У вологого коржа ніжна крихта, він легкий, пухнастий і пружний. Професійні пекарі витрачають час і сили на вивчення того, як запобігти висиханню коржа і як виправити корж, якщо він все-таки висохне, інформує Ukr.Media.

Що викликає сухість коржів

Торти — це ніжні десерти, які можуть за лічені хвилини перетворитися з вологих і ніжних в сухі. Ось деякі з факторів, які можуть призвести до сухості торта:

  • Неправильне покриття. Корж починає черствіти, як тільки дістається з духовки. Хоча не завжди практично накривати торт, коли він гарячий, особливо якщо ви плануєте подавати торт в той же день, скорочення часу, протягом якого він знаходиться на повітрі, може мати вирішальне значення для запобігання сухості. Щоб корж не черствів, дайте коржу охолонути до кімнатної температури, потім накрийте кожен корж поліетиленовою плівкою або акуратно покладіть їх в пакети, що закриваються.
  • Перемішування суміші для торта. Ви повинні перемішувати тісто до тих пір, поки не зникнуть видимі крупинки борошна — і не більше. При надмірному перемішуванні тіста для торта утворюється забагато клейковини, що призведе до жорсткого і сухого коржа.
  • Залишати пиріг в духовці занадто довго. Не ставте пиріг в духовку, поки духовка ще розігрівається. Перш ніж помістити корж всередину, дайте духовці повністю розігрітися, щоб десерт готувався при правильній температурі випікання весь час, поки він знаходиться в духовці.
  • Налаштування духовки на неправильну температуру. Різні духовки по-різному утримують тепло і температуру. Крім того, ви можете налаштувати регулятор на вашій духовці на певну температуру, але фактична температура всередині духовки все одно може відрізнятися.

Як зволожити сухий корж

Є кілька способів виправити сухий корж:

  • Додайте глазур. Щоб надати торту кремову текстуру, нанесіть глазур. Ви можете використовувати збиті вершки, глазур з вершкового сиру або традиційну глазур з вершкового крему між шарами торта, а також зверху торта і з боків. Це ущільнює вологу, що залишилася в коржі, і запобігає її випаровуванню.
  • Складіть рецепт просочення для торта. Ви можете зробити просочення для торта, використовуючи простий сироп (рівні частини цукру і води), згущене молоко, сколотин або лікер. Дерев'яною шпажкою або зубочисткою виконайте отвори в коржі. Потім за допомогою кондитерської пензлика нанесіть рідину на поверхню коржів, щоб зволожити їх. Ці рідини забезпечують вологу; однак додавання занадто великої кількості може призвести до розвалювання торта.
  • Використовуйте білий хліб. Покладіть свіжу скибочку білого хліба в пластиковий пакет, що закривається, разом з коржем. Закрийте пакет і залиште його при кімнатній температурі на кілька годин. Хліб стане твердим і черствим, так як корж вбирає вологу з хліба.
  • Источник