Список справ на кухні, які потрібно встигнути зробити до Нового року

В новий рік з чистою совістю.

Новий рік хочеться почати з чистого аркуша… У 2021 році ми так багато часу проводили на кухні, що могли випустити з уваги найбільш елементарні речі. Ми склали список кухонних справ, які допоможуть увійти в Новий рік з по-справжньому чистою совістю.

Розберіть морозильну камеру

У 2021 році ми були дуже ощадливі і з березня активно запасалися продуктами, багато з яких були віддані забуттю в морозильній камері. Зараз саме час перебрати заморозку: викинути продукти з вичерпаним терміном придатності і придумати щось з тих, у яких термін ось-ось вийде, інформує Ukr.Media.

Переберіть крупи

Запасалися ми і крупами — брали штурмом стелажі з гречкою і закуповувалися рисом. Напевно, у багатьох так і не дійшли руки до їх приготування, тому варто перевірити крупи не тільки на термін придатності, але і на наявність жучків і молі. Ідеально — пересипати їх в скляні герметичні банки.

Утилізуйте скляні банки

Багато хто з нас має звичку не викидати скляну тару з-під покупних солінь, маринадів, джемів, меду і т.д. Вони накопичуються, займаючи багато місця, і якщо ви не завзятий грибник або кулінар, то навряд чи вони вам дійсно знадобляться. Скляні банки і пляшки можна здати в спеціальні пункти прийому склотари і навіть отримати за це гроші.

Наточіть ножі Орудувати ножами напередодні Нового року доведеться дуже багато, тому їх потрібно наточити. Можете, звичайно, зробити це самостійно, але краще віднести в майстерню для наточки ножів, де це зроблять професійно.

Позбавтеся від старого посуду з тріщинами і сколами

Ми несвідомо знижуємо свою якість життя, використовуючи битий посуд. Ви гідні тільки найкращого! Погодьтеся, їсти смачну і корисну їжу набагато приємніше з акуратних, цілих тарілок.

Проведіть ревізію кухонних гаджетів

У шухлядках і шафах на кухні іноді можна знайти дивовижні речі, багато з яких вам точно не потрібні. Або ж, навпаки, більшу частину робочих поверхонь займають прилади, якими ви не користувалися вже сто років, наприклад, соковижималка або тостер. Оптимізуйте простір з розумом і за це скажете собі "спасибі" в 2022 році.

Перевірте термін придатності спецій і приправ

Покупні мелені спеції недовго зберігають яскравий аромат — як тільки упаковка відкрита, рахунок йде на дні і години. Проведіть ревізію і перепакуйте приправи з хорошим терміном придатності в герметичні банки.

Поміняйте кухонні рушники

Нові рушники коштують недорого, зате відразу піднімають настрій. Ніяких плям і жиру в новому році!

Розберіть холодильник

Ця кухонна техніка заслуговує найпильнішої уваги, адже може бути джерелом неприємного запаху і розвитку бактерій. Після того, як розберетеся з морозильною камерою, займіться основним відділенням, де, напевно, безліч непотрібних соусів, прострочених продуктів і засушених головок часнику. Звільніть місце для страв, які приготуєте на Новий Рік.

Змініть обробну дошку

Старі обробні дошки також можуть бути джерелами розвитку бактерій, тому зробіть собі подарунок — нову дошку. Добре, якщо це будуть окремі дошки для м'яса, риби і овочів.

Очистить чайник від накипу

Неважливо, який у вас чайник — електричний або для газової плити, періодично його потрібно очищати від накипу. Зробити це можна за допомогою лимонної кислоти, картопляних очищень або навіть коли.

Промийте труби

Раковина на кухні бачила життя — вона терпіла, коли ви зливали в неї жир від стейків, картопляні очищення і залишки супу. Навіть якщо засмічення не можна виявити неозброєним оком, перед Новим роком можна побавити труби на кухні — промийте їх окропом або спеціальним засобом для прочищення. Вони скажуть вам "спасибі".

Оновіть губки для миття посудуВсі ми знаємо, що міняти губки для миття посуду слід частіше, але мало хто з нас дійсно про це пам'ятає. Нехай все старе залишиться в році, що минає, в тому числі і губки.

Виперіть штори

Або повісьте нові. Під час приготування страв має значення не тільки майстерність кулінара, а й… світло. Щоб нічого не заважало насолоджуватися гастрономічною естетикою, радимо випрати штори — текстиль на кухні дуже вразливий і вимагає ретельного догляду.

Помийте келихи і сервіз для новорічного столу

Напередодні свята не забудьте дістати і перевірити сервіз і келихи. А якщо у вас ще немає святкового посуду, саме час ним обзавестися.