Унікальні розробки 2024 року, які дивують та захоплюють

Щорічна технологічна виставка CES постійно презентує якісь новітні технології, що здатні перехопити подих. Цьогорічна велика презентація від провідних світових гуру також не пройшла без подібних відкриттів. При цьому були виставлені, як корисні речі, так і відверто дивні. А, відволіктися від повсякденних справ допоможе Эльслотс реєстрація, після якої користувачі матимуть змогу грати у слоти відомих студій.

Що дивного презентували у межах щорічної CES цього року

Кожного року, шанувальники нових технологій очікують січневу виставку у Лас-Вегасі. Але, деякі вироби, як показує CES викликають питання: “А у чому сенс?”. Найдивніші розробки було представлено у блозі Engadget 16 січня:

  • Олед-телевізор LG з прозорим екраном на 77 дюймів;
  • Унітаз Кохлер з голосовим помічником (PureWash E930);
  • Електронний замок з розпізнаванням обличчя (Lockly Visage);
  • Електровелосипед з вбудованим чат-ботом — Urtopia;
  • “Летюче” таксі Hyundai S-A2 з вертикальним зльотом та запасом ходу до 65 км.

Непоганим варіантом є велосипед з підтримкою ChatGPT. Так, щоб керувати Urtopia, водій зможе відправляти команди до чат-бота. Штучний інтелект допомагатиме у дослідженні нових маршрутів. Щодо аеротаксі — взагалі, ідея непогана, але сучасний світ, швидше за все, обиратиме більш перевірені та безпечні засоби пересування. 

Корисні технологічні інновації

Перелік дійсно корисних речей варто почати з невеликого пристрою Withings BeamO. Він дозволяє зробити поверхневий домашній огляд за допомогою кількох приладів. Хоча зовні він нагадує звичайний термометр, у ньому є: датчик температури тіла, вимірювач пульсу, стетоскоп та мініатюрний кардіограф (ЕКГ).

Другим номером, що заслужив увагу, є пересувна електростанція від Jackery (модель Solar Mars Bot). Агрегат має чотири колеса та вбудовані сонячні панелі. Ба більше, він здатний переміщуватися відкритими місцевостями та долати будь-які перешкоди за допомогою датчиків.