Важливі характеристики для вибору варильної поверхні

Варильні поверхні — сучасна побутова техніка, яка є в більшості домівок. І це не дивно, адже приготування їжі така справа, від якої нікуди не дітися. Давайте розглянемо кілька параметрів, на які варто звернути увагу при виборі варильної поверхні.

Тип варильної поверхні

Газова варильна поверхня

Перше, з чого потрібно почати, — визначитися з типом варильної поверхні, яка буде стояти на кухні. Вона може бути:

  1. Газова.
  2. Електрична.
  3. Індукційна.

Наприклад, надійну газову варильну поверхню можна придбати за на сайті https://ventolux.ua/varil-n-poverhn/gazov-na-skl.

Габарити

При виборі важливо враховувати, чи потрібна вбудована або незалежна варильна панель. Від цього залежить необхідність встановлення духовки під плитою та обмеження вибору місця монтажу. До того ж варто пам’ятати, що якщо зламається духовка, яка йде в комплекті, то й поверхнею не можна користуватися до усунення несправностей. А незалежні моделі мають власну систему управління, яка не пов’язана з іншою побутовою технікою. Багато сучасних моделей підходять для вбудовування в стандартні стільниці глибиною 60 см. А ось ширина залежить від кількості конфорок. Стандартний показник тут також становить 60 см, але ті, хто не планує багато і часто готувати, можуть заощадити удвічі. А якщо, навпаки, у вас велика родина і ви любите готувати, варто звернути увагу на панелі шириною 70-90 см.

Матеріал корпусу

Цей показник впливає на зручність експлуатації та догляду. У сучасних моделях використовуються такі матеріали поверхні:

  • Емаль — найбюджетніший варіант, який може бути представлений у різних кольорах. Але треба враховувати, що він вимагає особливо дбайливого догляду, тому що легко дряпається й на ньому з’являються сколи.
  • Нержавіюча сталь — міцніший варіант, який не такий чутливий до зовнішнього впливу. Але на поверхні легко з’являються відбитки пальців і виразно видно навіть незначні забруднення.
  • Склокераміка — виглядає естетично, має сенсорне управління та має збільшений термін експлуатації. При цьому склокерамічна варильна панель дорожча за емальовану або сталеву, до того ж боїться сильних ударів й може тріснути від падіння важкого предмета. Ремонт такої поверхні коштуватиме досить дорого. Ще один мінус – складність догляду. Будь-яка розлита рідина миттєво пригорає, і її дуже важко видалити. Але, з іншого боку, цей матеріал витримує чищення абразивами, скребками та навіть агресивними миючими засобами.
  • Загартоване скло — найміцніший, але й найдорожчий матеріал. Поверхні з такого матеріалу більш стійкі до механічних пошкоджень, безпечні у використанні та прості у догляді. До мінусів відноситься лише більш висока вартість порівняно з іншими матеріалами, а також обмежений вибір моделей.

Це основні параметри, на які варто звернути уваги першочергово. Далі радимо враховувати свій бюджет і вже з нього виходити далі. Кількість режимів, тип управління й інші додаткові параметри та фунцкції будуть в нагоді, але не для всіх вони є ключовими.