Відірвало хвіст кометі Диявола: що відомо?

Найбільш впізнаваною характерною рисою комети видається довгий хвіст із газу і пилових вкраплень, що часто простягається на десятки мільйонів кілометрів. Однак подібні небесні тіла, що обертаються навколо денного світила, іноді втрачають хвіст, хоча ненадовго. Подібне сталося з космічним тілом, зареєстрованим астрофізиками Землі під номером 11С/Покса-Брунса.

Зближення комети із Сонцем

Сонячні зонди Solar TErrestrial RElations Observatory, що працюють за програмою Національного аерокосмічного агентства Сполучених Штатів з вивчення сонячної активності, зафіксували потужний корональний сплеск плазми. Викид стався в середині квітня, коли комета максимально підійшла до нашої зірки. Для гостей PM Casino, які розважаються на ігрових автоматах космічної тематики, подібне явище новиною не назвеш. Відвідувачі азартного онлайн клубу щодня відправляють в далекі куточки Всесвіту міжпланетні модулі для виявлення позаземного життя. Вдалою знахідкою також вважається результативний оборот барабанів відеослота, що приносить користувачеві подарунки та грошову винагороду.

Рівно через тиждень протуберанець наздогнав комету 11С/Покса-Брунса, що знаходиться на відстані майже 150 млн км від денного світила, що послужила причиною втрати хвоста.

Астрофізики схарактеризували явище наступним чином:

  • струмінь плазмового сонячного вітру в прямому сенсі відірвав хвіст у небесного тіла;
  • незабаром космічний об’єкт сформував собі новий;
  • своєрідні катастрофи спостерігаються періодично, потрапляючи під вихори сонячного вітру;
  • хвостове оперення, що складається з газопилових частинок, утворюються внаслідок випаровування з тіла летючих субстанцій.

Поява своєрідних рогів у космічного мандрівника дала прізвисько небесному тілу — Комета Диявола. Під час руху у внутрішню область Сонячної системи, в ядрі прибульця відбувається вибухова активність. Внаслідок сплесків речовини, в об’єкта виростають два роги.

За словами британських учених, процес вважається найбільшим за останні 70 років, з огляду на те, що летючому вулкану необхідно на 1 рік більше для здійснення повного обороту навколо денного світила.