Уникайте цих поєднань із гречаною кашею: шкідливі дуети для вашого здоров’я

З якими продуктами не можна вживати гречану кашу.

Гречана каша — дуже універсальний гарнір, який їдять як самостійну страву або поєднують його з м'ясом, овочами чи рибою. Однак є продукти, з якими у гречки повна несумісність, інформує Ukr.Media.

Експерти перерахували три таких продукти. Якщо поєднувати з ними гречку, то вона не тільки не принесе користі, а й може навіть нашкодити.

Насамперед зазначили фахівці, гречана крупа несумісна з молоком. Однак багато людей досі додають цей продукт у кашу, "приправляючи" цукром.

Також гречка не поєднується з курячими яйцями. Якщо з'їсти обидва ці продукти одночасно, то можуть виникнути нудота, печія, діарея або здуття. Річ у тім, пояснили експерти, що в цьому разі навантаження на шлунок і кишківник буде занадто великим.

Не можна поєднувати гречку і з черемшею. Попри те, що ця рослина дуже корисна і містить безліч вітамінів, під час вживання її з гречаною кашею можуть виникнути проблеми з травленням.

Також не рекомендується запивати гречку чаєм або кавою. У цих напоях містяться антиоксидантні сполуки, які перешкоджають засвоєнню заліза з крупи.

Источник