Згубні звички, що призводять до бідності

Бідність — це стан душі, а не гаманця.

Багато людей думаю, що з бідності виходу немає, однак, є безліч звичок, які виробляються з часом або залишаються у нас з дитинства, коли батьки рахують кожну копійку, інформує Ukr.Media.

Ми не будемо розбиратися в причинах важкого дитинства в плані фінансів. Нам потрібно розібратися в наслідках. Така мета для всіх, хто хоче позбутися згубного впливу думок і неправильного способу життя. Ми говоримо зараз про генетичну убогість, яка виробляється поколіннями, роками. Річ у тім, що в СРСР і в 90-і роки у нас багато людей відчували постійну нестачу коштів. Всі наші сьогоднішні проблеми беруть свій початок задовго до народження більшості молодих людей.

М'яко кажучи, рівень життя далеко не найвищий у нас в країні. Через це ми постійно шукаємо, де б заощадити, але поганого в економії нічого немає. Навіть навпаки, люди часто так сильно хочуть вирватися з убогості, не докладаючи до цього зусиль, що витрачають всі гроші в одну мить. Бідність — це стан душі, а не гаманця, тому навіть люди, які мають хороший дохід можуть залишатися бідними.

Звичка перша: витрачати більше, ніж можна дозволити

Багато років, десятиліття утримання від нормальної їжі і нормальних речей призводять до того, що люди починають витрачати багато грошей, не залишаючи нічого не потім. Грубо кажучи, ми можемо почати жити у чорний день нескінченно. Коли кажуть, що потрібно відкласти гроші, то мають на увазі якусь потребу запасного плану на випадок біди. Люди ж, які ніколи не бачать грошей, можуть витратити премію під нуль.

Важливо завжди пам'ятати про те, що не можна витрачати все до останньої гривні в магазинах, навіть якщо ви отримали річну премію. Це головна проблема бідних людей. Це звичка витрачати все до нуля, викорінити яку не так-то й просто. Потрібно завжди пам'ятати про те, що зайвих грошей просто не буває. Дуже часто можна спостерігати парадокс бідності, коли нужденні люди витрачають їх під чисту, а багаті економлять. Будьте як багаті люди — якщо ви можете відкладати хоч трохи, відкладайте. Не поспішайте бігти в магазин.

Звичка друга: купувати все тільки за потребою

Спеціально для людей що економлять створена чорна п'ятниця. Знижки на зимовий одяг є влітку, а на літній взимку. Проблема більшості людей, які скаржаться на гроші — вони постійно витрачають лише тоді, коли їх підтискає щось. Наприклад, ви взимку бачите в магазині літні шорти, яких у вас немає, але вони коштують удвічі дешевше, ніж влітку. 90 відсотків людей пройде повз, а решта задумається. Звичайно, краще купити це зараз і заощадити, тому що потім ви обов'язково переплатите. Звичайно, здоровий глузд і тут теж необхідний, адже є речі, які вам не потрібні. Наприклад, ви можете не носити шорти зовсім. Якщо хтось продає цемент в десять разів дешевше, ніж в магазині, то вам він теж не потрібен. Тут потрібно вже не забувати про здоровий глузд, тому що можна перетворитися в шопоголіка. Коли все з написом "знижки" змітається з вітрин.

Не потрібно тримати гроші при собі занадто довго. Витрачайте їх час від часу, але тільки з розумом, адже якщо ви побачили інформацію про знижки, то це не означає, що потрібно діяти нерозважливо.

Звичка третя: підвищена економія

Рахувати копійки — це справа невдячна. Так, якщо ви живете на прожитковий мінімум, то у вас немає іншого вибору, однак, можна менше приділяти часу пошуку шляхів для того, як би хоч трохи заощадити.

Є прихильники теорії про те, що кожна копійка і кожна гривня з'єднуються в тисячі. Це важливо, але не потрібно витрачати на це купу сил і часу, якщо гроші у вас є. Наприклад, багато людей лагодять взуття, хоча простіше купити нове. Вони не розуміють, що це лагодження їх не врятує надовго. Краще витратити один раз більше часу на пошуки нормальної пари взуття, ніж лагодити обноски. У всьому повинен бути здоровий глузд, тому що бідність забирає у вас щось більш важливе — час.

Звичка четверта: ніяких подарунків

Подарунки — це те, що потрібно дітям завжди. Собі ви можете нічого не купувати, але дітям зобов'язані подарувати щось важливе на день народження, на Новий Рік. Якщо у вас немає можливості робити це, то не потрібно загострювати на цьому увагу, тому що діти розуміють абсолютно все.

Коли гроші з'являються, то починається зворотний процес. Дітям не потрібні подарунки кожен день — це погано позначиться на вашому бюджеті, а любов дітей міцніше не стане. Якщо у вас в дитинстві не було нічого, то це не означає, що у ваших дітей повинно бути абсолютно все, навіть те, що їм не потрібно. Подарунки повинні бути своєчасними. Психологія багатства — не нестримні витрати, а правильний розподіл фінансів.

Звичка п'ята: економія на їжі

Це дуже і дуже погана звичка з кількох причин. По-перше, дешева їжа в 80 відсотках випадків не смачна. Гаразд, з цим можна змиритися, адже різноманітність все одно присутнє. Друга причина того, що дешева їжа погана — низька корисність. Річ у тім, що дешеву їжу виробляють з субпродуктів. Це низькоякісні продукти, створені не натуральним чином, а приготовані в лабораторії. З дешевих продуктів потрібно вибирати найнешкідливіші.

Дешеві продукти роблять вас більш злими, тому що всім завжди хочеться відчувати смак. Хочеться чогось приємного, а вони сірі і несмачні. Виберіть лише найнешкідливіші і смачні продукти зі списку дешевих. Так роблять навіть люди багаті. Решту краще купувати з розумом. Наприклад, сюди можна віднести ковбасні продукти. Дешевого м'яса не буває в прямому сенсі слова. Дешева ковбаса — це хімія. Це свідчить про те, що економія може занадто негативно позначатися не тільки на вашому психічному здоров'ї, але і на фізичному. Якщо ви не можете собі дозволити щось, то не потрібно шукати цьому дешеву заміну.

Отже, кожна звичка може залишатися з вами навіть тоді, коли ви маєте гроші. Це називається жадібністю або дурістю. Всі ми люди і всі ми можемо час від часу помилятися, так що постарайтеся працювати над своїм світоглядом, дивлячись на себе з боку. Аналізуйте свої дії, свої думки.