Андрій Шевченко планує зіграти у благодійних матчах

Колишній тренер української збірної з футболу Андрій Шевченко як перший посол фандрейзингового проєкту United24 планує взяти участь у матчах та інших благодійних заходах для збору коштів на підтримку України.

Про це він розповів в ефірі інформаційного марафону низки телеканалів «UAразом», повідомляє Укрінформ.

«Зараз я їду до Парижа, 21 числа (травня – ред.). Далі у мене йде Мілан — буде благодійний матч, з якого частина коштів буде спрямована на United24. Буде благодійний вечір 9 червня з аукціоном, частина коштів також піде на United24. Благодійна гра буде 12 числа (червня – ред.) у Лондоні, звідти теж більша частина зібраних коштів піде на United24», — сказав Шевченко.

Він зазначив, що у матчах, зокрема, виступатиме як гравець. За його словами, буде багато відомих футболістів в одному з найближчих матчів, це планувалося вже протягом двох років на підтримку африканських країн, але через війну в Україні частина коштів піде українцям.

«Я бачу як амбасадор (United24 – ред.) для себе, перш за все, залучення коштів, а також ми маємо говорити, розповідати про війну, яка відбувається у нашій країні. Ті люди, які ще до кінця не знають або не ухвалили для себе рішення, вони мають почути всіх нас і приєднатися до допомоги Україні», — наголосив Шевченко.

Футболіст нагадав, що United24 – це платформа, яка дає змогу поєднати потоки благодійності та збору грошей для допомоги Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 5 травня під час візиту до Варшави Прем'єр-міністр Денис Шмигаль представив міжнародним партнерам та донорам платформу United24.

17 травня Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо ініціативи створення національного бренду United24 для об'єднання зусиль міжнародних партнерів у підтримці України.

Фото: Getty Images

Источник