Андрій Шевченко: Мій план — підтримувати Україну на всіх напрямках

Англійське видання The Guardian опублікувало велике інтерв'ю із президентом Української асоціації футболу Андрієм Шевченком.

Як повідомляє пресслужба Української асоціації футболу, щоб зустрітися із президентом УАФ та взяти в нього інтервʼю, журналіст Nick Ames подолав доволі довгий шлях і особисто приїхав в Україну., передає Укрінформ.

В інтерв'ю Андрій Шевченко найперше розповів про мотиви участі у виборах на посаду президента УАФ.

«Я хочу допомогати своїй країні, хочу бути в УАФ. Тому я погодився брати участь у виборах. Мій план — підтримувати Україну на всіх напрямках. У нас є багато друзів і партнерів, і ми повинні щодня утримувати високу планку відносин.

Головною метою, коли я починав нову роботу, було пройти кваліфікацію до Євро-2024 та переконатися, що логістика збірної працює. Однак з'явилися й інші моменти, з якими довелося зіткнутися: організація матчів чемпіонату України, покращення фінансової ситуації в УАФ, той факт, що багато талановитих молодих гравців залишили країну через вторгнення росіян, і нам потрібно тримати з ними зв'язок. Це одна з найбільших проблем у нашому майбутньому, адже ми хочемо, щоб ці таланти грали за нашу збірну», — сказав президент УАФ.

Шевченко також розповів про співпрацю зі своїм колишнім партнером на футбольному полі, а нині — головним тренером збірної України Сергієм Ребровим.

«Наші погляди на футбол дуже схожі. У нас був футбольний талант, але що стосується освіти, наполегливої ​​праці, зосередженості та дисципліни, це вже набуте. — зазначив очільник українського футболу. — Що мені завжди подобається в Сергії, так це його професіоналізм. Його відданість роботі просто неймовірна. Коли ми зустрілися на полі, то майже відразу навчилися розуміти, яким буде наступний крок іншого. Грати з Ребровим було дуже легко, але ми продовжували працювати над усе більшим взаєморозумінням».

Наостанок президент УАФ наголосив, що у складний час, який переживає Україна, футбол теж допоможе на шляху перемоги над агресором.

«Для нас усе почалося 2014 року. З тих пір не було жодного шансу зупинити бойові дії. Реакція усього світу була дуже повільною, але партнери відкрили очі два роки тому і досі нас підтримують. Зараз у нас дуже складний момент. Щодня у містах і селах чути сирени, на передовій важко, і люди, очевидно, втомилися. Але наш народ сильний і битиметься далі.

Участь українських гравців у чемпіонаті Європи в Німеччині стане повідомленням, яке нагадає світові, що ми все ще боремося на всіх напрямках. Футбол — це дуже потужний інструмент, і ми повинні використовувати його правильно», — підсумував Андрій Шевченко.

Фото: uaf.ua.

Источник