CAS відхилив апеляцію Росії щодо позбавлення «золота» Олімпіади-2022 через допінг

Спортивний арбітражний суд (CAS) у Лозанні у четвер відхилив апеляцію Олімпійського комітету Росії, федерації фігурного катання Росії, а також учасників Ігор-2022 у Пекіні, зокрема Каміли Валієвої, у фігурному катанні з приводу позбавлення «золота» командних змагань.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі на сайті CAS.

У рішенні CAS вказано, що після слухання 12 червня група експертів обговорила подану апеляцію та дійшла висновку, що анулювання результатів спортсменки Валієвої на олімпійських командних змаганнях із фігурного катання було справедливим.

Відтак команда РФ із фігурного катання не може бути нагороджена золотою медаллю, йдеться у пресрелізі суду.

Водночас у CAS поінформували, що наразі триває розгляд апеляції Канади, в якій канадські спортсмени вимагають присудження їм бронзових медалей Олімпіади, тоді як США має бути нагороджена "золотом", а Японія – "сріблом".

Як повідомляв Укрінформ, 29 січня Спортивний арбітражний суд (CAS) вирішив дискваліфікувати російську фігуристку Камілу Валієву на 4 роки за порушення антидопінгових правил.

У лютому 2022 року під час Олімпіади в Пекіні стало відомо про позитивний допінг-тест Валієвої – в її організмі знайшли триметазидин.

На Іграх росіянка виграла «золото» у командному турнірі, але нагородження так і не відбулося через розслідування. CAS позбавив 17-річну спортсменку золотої медалі своїм рішенням. Валієву позбавили й «золота» чемпіонату Європи, яке вона здобула в січні 2022 року.

Источник