Ефект Караваєва: перша «домашня» перемога «Динамо» в ЛЧ

Київське «Динамо» мінімально перемогло «Штурм» в Лодзі.

Перший матч пари «Динамо» — «Штурм» мав би вирізнятися своєю передбачуваністю. Підопічні Мірчі Луческу, окрилені перемогою в Стамбулі, приймали слабшого на папері суперника з Астрії. Потім сталося, те, що складно було спрогнозувати. Про звитягу київського «Динамо» в матеріалі від Укрінформ.

Фартовий казус перед стартом матчу

На поле виходив вже звичний для киян воєнного часу склад, але вийшов не повністю. На передматчевій розминці травмувався беззаперечний лідер «Динамо» Віктор Циганков. Це змусило Мірчу Луческу зробити вимушені зміни у стартовому протоколі: замість Циганкова на поле з перших хвилин вийшов Олександр Караваєв. 

Очевидно, опцію з Сашком Мірча готував на другий тайм і явно не на заміну Віктору Циганкову. Попри це, варто було виходити з ситуації. Команда почала нащупувати свою гру безпосередньо зі стартовим свистком арбітра. Через це «найяскравішою» парою гравців у «Динамо» стали Забарний і Попов. Перші 15 хвилин матчу можна ознаменувати перепасовкою між цими двома.

Надійний Бущан і напористой Дубінчак

Голкіпер «Динамо» відносно давно привчив нас до якісної гри у своєму виконанні. На щастя, у матчі зі «Штурмом» тенденція справдилася. Перший номер киян 4 рази врятував ворота від пропущеного м’яча. Це допомогло не потрапити в нокдаун в першому таймі і перемогти «за очками» у підсумку. 

А ось Влад Дубінчак, який став відкриттям «Динамо» в кваліфікації на скромну думку вашого автора, продовжує демонструвати зрілий футбол. Він володіє хорошою швидкістю, спокійно працює з м’ячем і не боїться помилятися. Так, інколи хлопець діє авантюрно і втрачає м’яч. Але ж і завжди повертається виправляти свої помилки. Ніщо так вказує на якість гравця, як його результативні дії. У Дцбінчака проти «Штурму» — асист.

Перемога в італійському стилі

Не повторюватимемося, але перемога над «Штурмом» була доволі очевидною. Караваєв поклав м’яч в кут ударом з лету після прострілу Дубінчака. Після цього «біло-сині» знизили градус гри і довели матч до логічного завершення. Попри відчутну обережність кияни примудрилися завдати більше ударів по воротах(11:10) і краще контролювали м’яч(60:40). 

Можливо, підопічним Луческу варто було б спробувати забити ще. Після цієї зрадливої думки варти знову ж таки згадати, що «Динамо» перебуває далеко не в найкращих своїх кондиціях. А попереду матч-відповідь проти «Штурму» в Австрії. Ще одні 90 хвилин, які відділяють киян від омріяної і такої необхідної Ліги чемпіонів.

Фото: fcdynamo.com, twitter.com/SKSturm

Віталій Ткачук, Київ

Источник