Гутцайт пояснив, чому зараз важливо аби українці виступали на міжнародних змаганнях

«Нам дуже потрібно, щоб наші спортсмени виступали на міжнародних змаганнях, піднімали наш прапор, був гімн. Щоб усі знали, що Україна є і буде завжди, що ми спортивна країна», — сказав міністр.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт пояснив, чому українським спортсменам важливо виступати на міжнародних змаганнях під час війни, передає Укрінформ.

«Для нас дуже важливо, що ми сьогодні зосередили всіх наших елітних спортсменів, елітні команди на те, що ми є і будемо збірною України. Багато країн у Європі приймають нас, надають усі умови для тренувань.

Багато разів спілкувалися із президентами, прем'єр-міністром, щоб знайти вихід. Нам дуже потрібно, щоб наші спортсмени виступали на міжнародних змаганнях, піднімали наш прапор, був гімн. Щоб усі знали, що Україна є і буде завжди, що ми спортивна країна. Намагаємося, щоб наші спортсмени поїхали за кордон та тренувалися.

НОК України з першого дня направив усім федераціям, щоб у країні-агресорі всі змагання було скасовано. Наш НОК разом із Бубкою відпрацювали з МОК, щоби створити фонд для підтримки українських спортсменів. Зараз він працює із нашим НОК. Ми надаємо кошти нашим спортсменам на перебування за кордоном.

Міністерство направило всім міжнародним федераціям листи, аби повністю усунули зі змагань усіх спортсменів з РФ. Щоб усі їхні федерації усунули. Вже понад 100 федерацій скасували змагання у РФ», — сказав Гутцайт.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії продовжується вже 22-й день.

Источник