Магучіх закликала Європу не допускати росіян та білорусів до міжнародного спорту

Під час 18-ї Конференції міністрів спорту держав-членів Ради Європи організовано паралельний захід під назвою «Молодіжна ініціатива» за участю делегатів, які є спортсменами чи представниками спортивних організацій віком від 18-ти до 25-ти років.

Як повідомляє Мінмолодьспорту, Україну представляла олімпійська чемпіонка, чемпіонка світу з легкої атлетики Ярослава Магучіх, участь якої було підтримано Міністерством молоді та спорту та Національним олімпійським комітетом, передає Укрінформ.

У рамках «Молодіжної ініціативи» делегати обговорювали питання виконання Європейської спортивної хартії, Молодіжної стратегії Ради Європи, інших європейських документів щодо доброчесності у спорті, просування участі молоді у прийнятті рішень.

Молоді делегати взяли участь у пленарних засіданнях Конференції за участю міністрів спорту, а також у круглому столі ініціативи «Чемпіони для молоді у спорті» фокус-сесіях з метою осмислення свого досвіду у спорті. Під час завершального засідання Конференції учасники молодіжної ініціативи презентували проект документу за її результатами.

Ярослава Магучіх, яка була єдиною олімпійською чемпіонкою серед учасників молодіжної ініціативи, брала активну участь в усіх сесіях заходу і завдяки своїй активній громадянській позиції була у центрі усіх дискусій.

Разом з міністром молоді та спорту України Матвієм Бідним Ярослава також взяла участь у презентації фотовиставки про вплив війни на український спорт, яка відбулась під час Конференції. У своєму виступі вона розповіла власну історію про те, як війна змінила та негативно вплинула на її життя.

Олімпійська чемпіонка звернулась до учасників із промовою про наслідки кривавої війни Росії проти України та закликала продовжувати відстороняти спортсменів з Росії та Білорусі від участі в міжнародних змаганнях, поки у серці Європи триває жахлива війна, наголошуючи на тому, що спорт має бути символом миру та єдності.

«Більше 500 спортсменів і тренерів загинули в цій жорстокій війні. І це не просто цифри — це наші друзі, колеги, наші мрії, наше майбутнє. Тисячі українських дітей були безсоромно викрадені та вивезені з нашої країни. Серед них можуть бути майбутні олімпійські чемпіони, талановиті тренери, лікарі, а можливо, навіть майбутні міністри. Війна руйнує нашу країну та майбутнє нашого спорту», — сказала під час свого виступу Ярослава Магучіх.

Фото: mms.gov.ua.

Источник