Марченко — новий капітан українських тенісисток у Кубку Біллі Джин Кінг

Перша "ракетка" України Ілля Марченко став новим капітаном нашої жіночої тенісної збірної у змаганнях Кубка Біллі Джин Кінг.

Про це повідомляє офіційний сайт Фонду Еліни Світоліної. Дотепер капітаном жіночої команди у Кубку Біллі Джин Кінг був Михайло Філіма, передає Укрінформ.

"Коли менi запропонували очолити жіночу збірну, я не вагався ані хвилини, хоча це було несподівано. Це величезна честь і вiдповiдальнiсть, тому я дуже вдячний за таку можливiсть. Збірна для мене тепер — на першому місці. Я дуже добре розумію свої сильні сторони в цій ролі та знаю, як можу допомогти нашій команді. Ще раз дякую Фонду Світоліної за довіру. Я вірю, що ми можемо і повинні боротися й перемагати найсильніші збірні світу. Зокрема своєю присутністю та здобутками на міжнародній спортивній арені маємо нагадувати: війна триває, в Україні щодня гинуть люди", — прокоментував своє призначення Ілля Марченко.

Марченко виступає на професіональному рівні з 2006 року і за цей час виграв 10 титулів на турнірах ATP Challenger Tour в одиночному розряді, що є рекордом для українського тенісу.

Найкращий результат у рейтингу українець показав у 2016 році, коли піднявся на 49-ту сходинку. Свій особистий рекорд на турнірах Grand Slam 36-річний тенісист встановив у сезоні-2016, коли вийшов до четвертого кола Відкритого чемпіонату США.

За збірну України у Кубку Девіса Марченко виступав з 2008 року і виграв 20 матчів.

Наступний матч жіноча збірна України у Кубку Біллі Джин Кінг проведе у листопаді. Дата та місце проведення домашнього протистояння з Австрією стануть відомі пізніше.

Фото: btu.org.ua.

Источник